Mehmet Akif Ersoy 77. ölüm yıl dönümünde anıldı

Bursa merkez Osmangazi Belediyesi, Kosova Üsküp Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği iş birliğiyle İstiklal Marşı yazarı milli Şair Mehmet Akif Ersoy’u andı.

Bursa merkez Osmangazi Belediyesi, Kosova Üsküp Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği iş birliğiyle İstiklal Marşı yazarı milli Şair Mehmet Akif Ersoy’u andı.

Ördekli Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa, Uludağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyat Bölümü Araştırma Görevlisi Tayfun Barış ve Uludağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Prof Dr. Yusuf Oğuzoğlu konuşmacı olarak katıldı.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, topluma ışık tutan, değer katan kişileri, düzenledikleri özel programlarla hem anıp hem de düşünce fikir ve eserlerini bugüne taşıdıklarını söyledi. Dündar, “Yeri doldurulamaz düşünür, şair ve edebiyatçımız Mehmet Akif Ersoy, örnek hayatı, inancı ve eserleri ile bizim gelecek nesillere aktaracağımız en büyük miraslarımızdan birisi. Osmangazi Belediyesi olarak, bu bilinçle 2005 yılından itibaren ünlü şairimizi her yıl düzenlediğimiz etkinlikler ile anıyor ve yaşatıyoruz.” dedi.

Mehmet Akif Ersoy’un, hayatı, yaşayışı ve ilmi ile de gençlere örnek bir şahsiyet olduğunu vurgulayan Dündar, şöyle konuştu: “Biz ecdadımızı anarken onların ilmi ve felsefesini de örnek alıyoruz. Geçtiğimiz hafta Şeb-i Arus ile yad ettiğimiz Mevlana, bugün ise büyük şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u anıyoruz. Dünyada beğeni kazanan, büyük düşünürlerimizin bizim topraklarımızda yetişmesi, her zaman farkında olmamız gererken bir unsurdur. Ecdadımızdan aldığımız inanç, ideal ve azim bizim geleceğe güvenle bakan toplum olmamızın temelini oluşturacak.”

AK Parti Bursa Milletvekili Kemal Şerbetçioğlu ise “Türkiye’nin en önemli şair ve sanatçılarından birini burada anmak çok önemli, karakter olarak onu fikirlerini, hayata bakış açısını gençlerimize aktarmamız gerekiyor. Yardımseverliği, cömertliği, istinasıyla örnek alınacak bir kişilik. Onu sevgi ve saygıyla anıyoruz.” diye konuştu. CİHAN

"AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar DEM Partili belediye başkanı istifa etti İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak Bülent Arınç: Özgür Özel benim kahramanımdır Sarallar çetesine operasyon, çetebaşı gözaltında Taksim Meydanı miting alanı değildir