Medical Park Antalyaspor, geçen yılki başarıyı mumla arıyor

Düşme hattına demir atan Spor Toto Süper Lig'in sıkıntılı takımı Medical Park Antalyaspor, geçen sezonu mumla arıyor.

Düşme hattına demir atan Spor Toto Süper Lig'in sıkıntılı takımı Medical Park Antalyaspor, geçen sezonu mumla arıyor.

İç sahada çıktığı 14 maçta sadece 2 galibiyet alabilen kırmızı-beyazlılar taraftarı önünde 183 gündür kazanamıyor. Evindeki son galibiyetini 20 Ekim 2013'te oynanan 8'nci hafta mücadelesinde Akhisar Belediyespor'u 1-0 mağlup ederek alan Medical Park Antalyaspor, 11 haftadır da 3 puanı bir arada göremiyor. Medical Park Antalyaspor son galibiyetini ise 26 Ocak 2014'de oynanan 18'nci hafta mücadelesinde Kayseri Erciyesspor deplasmanında 3-1'lik skorla aldı.

Yarın konuk edeceği Sivasspor maçına ümitle çıkacak olan Medical Park Antalyaspor'un düşme potasından kurtulması için kalan maçları adeta bir final havasında geçecek.
Ligde 29 haftada 28 puan toplayan Medical Park Antalyaspor, geçen sezonu 47 puanla 7'nci sırada tamamladı.

Bu sezon 29 haftada 28 puanla 17. sırada yer alan Antalyaspor, geçen sezon Mehmet Özdilek yönetiminde 29'ncu haftada 40 puanla 8'nci sırada yer alırken 34 hafta sonunda 47 puanla ligi 7'nci sırada tamamlamıştı.

TRANSFERLER ETKİLİ OLAMADI

Spor Toto Süper Lig'de mücadele eden Medical Park Antalyaspor'da geçen sezon yapılan genel kurulda aday olmayacağını açıklayan Hasan Akıncıoğlu ve yönetiminin ardından Teknik Direktör Mehmet Özdilek de kırmızı-beyazlı kulüpten istifa etmişti.

İstifaların ardından yapılan olağan genel kurulda başkanlığa işadamı Gültekin Gencer gelirken, teknik direktörlük koltuğuna da Beşiktaş'tan ayrılan Samet Aybaba getirilmişti. Gencer, takıma yeni oyuncular transfer etse de Medical Park Antalyaspor'da maya bir türlü tutmadı. 24'ncü hafta sonuna kadar Samet Aybaba önderliğinde Süper Lig'de mücadele eden Medical Park Antalyaspor topladığı 25 puanla düşme korkusuyla teknik direktör değişikliğine gitti. 26'ncı haftada takımın başına gelen Fuat Çapa da Medical Park Antalyaspor'u düşüş potasından alamadı.

Çapa yönetiminde Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında deplasmanda Eskişehirspor'u 1-0 mağlup etmesine rağmen evinde rakibine 3-1'le boyun eğerek hem kupa hem de Avrupa vizesini kaybetti.

TEHLİKE HATTINDA KAZAN KAYNIYOR

Sezonun tamamlanmasına 5 hafta kala alt sıralardaki heyecan her geçen gün artıyor. 3 takımın küme düşeceği Spor Toto Süper Lig'de 6 takım ligde kalma mücadelesi veriyor.

Torku Konyaspor, Çaykur Rizespor, Elazığspor, Kayseri Erciyesspor, Medical Park Antalyaspor ve Kayserispor'un küme de kalma uğraşı verdiği Süper Lig'deki son 5 hafta kıyasıya mücadelelere sahne olacak.

Kırmızı-beyazlıların kaderi Sivaspor, Kasımpaşa (D), Elazığspor, Gençlerbirliği (D) ve Trabzonspor'la oynanacak karşılaşmaların ardından belli olacak.
CİHAN

Lüks düşkünü vekillere sert çıktı 8 yıl aradan sonra bir ilk Sakarya'da 8 gündür kayıp olan kişi ölü bulundu Türkiye de davaya müdahil Yüksek İstişare Kurulu'ndan 'Yeni Anayasa' mesajı FED altıncı kez aynı kararı aldı