MEB müfettişlerinin sorguya çektiği öğrenciler fenalık geçirdi

Afyonkarahisar’da özel okul ve yurtlara gelen Milli Eğitim Müdürlüğü müfettişlerinin, anket adı altında siyasi içerikli sorularla çocuk yaştaki öğrencileri sorguya çekmesi tepki çekti.

Afyonkarahisar’da özel okul ve yurtlara gelen Milli Eğitim Müdürlüğü müfettişlerinin, anket adı altında siyasi içerikli sorularla çocuk yaştaki öğrencileri sorguya çekmesi tepki çekti. Dershane, özel okul ve yurtlara ani baskınla gelen müfettişler, çocukları odalara çağırarak siyasi soruları cevaplamalarını istedi. İfade tutanaklarını da zorla çocuklara imzalatan müfettişlerin tavrı nedeniyle bazı öğrenciler disiplinlik bir olay olduğunu zannederek fenalık geçirdi.
Afyonkarahisar Özel Osmanbey Koleji’ne gelen müfettişler çeşitli sınıflardan seçtikleri öğrencileri bir sınıfta topladı. Çocuklara üzerinde siyasi sorular bulunan ifade tutanaklarını dağıtarak doldurmaları bu arada da okul idarecilerinin sınıftan çıkmasını istedi. İtiraz üzerine okul yöneticilerinin sınıfta kalmalarına izin verildi.

“BAŞBAKAN'A İFTİRA ATILIYOR MU?”
Ankette bulunan sorulardan bazılar şöyle: Siyasi bir propaganda yapılarak bir görüş doğrultusunda yönlendirildiniz mi? Devlet erkanına yönelik olarak kin, nefret, iftira uyandırıcı ifadelerin kullanıldığını duydunuz mu? Farklı siyasi tercihleri olanların kurumdan uzaklaştırıldığını gördünüz mü? Okulda velilere yönelik siyasi amaçlı toplantılar düzenlenerek siyasi propaganda yapıldığı ve bu toplantılarda devlet büyükleri zan altında bırakılacak ifadelerin kullanıldığını duydunuz mu?

“ÇOCUĞUMU HANGİ HAKLA SORGUYA ÇEKİYORSUNUZ”
Özel Osmanbey Koleji’nde okuyan çocuğuna Afyonkarahisar Milli Eğitim Müdürlüğünden gelen müfettişlerin izinsiz bir şekilde anket yaptırılmasının suç olduğunu ifade eden A.K. isimli veli, savcılığa suç duyurusunda bulunacağını söyledi. Henüz 12 yaşında olan çocuğuna T.C Kimlik numarası, adresi alınarak siyasi içerikli sorular sorularak tutanak imzalatıldığını ifade eden A.K. “Vesayeti gömdük. ‘Bin yıl sürecek denen 28 Şubat’ı bitirdik’ diyen hükümetin anti demokratik uygulamalarla insanları ayrıştırdıklarını, kutuplaştırdıklarını ve hatta yalan ve iftiralarla mağdur ettiklerine şahit ediyoruz. En temel haklardan birisi olan eğitim hakkı konusunda bile baskıcı, hukuksuz bir şekilde okullara gelerek öğrencilerin adeta sorguya çekilmesiyle bürokrasiyi dahi kendi karanlık planlarına alet ettiklerini gösteriyor.” dedi.
2010 referandumda fişlemeleri kaldıran AK Parti’nin, adeta insanları fişleme yarışına girdiğini ifade eden A.K, dershanelerden son okulların hedef alındığını kaydetti.

“28 ŞUBAT MODERN BİR ŞEKİLDE YENİNDEN HORTLATILDI”
MHP Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz da uygulamaya sert tepki göstererek, bunun 28 Şubat’taki ikna odalarından ne farkı olduğunu sordu. Yılmaz, “Bunun kabul edilebilir bir olay olmadığını söyledi. Yılmaz, “İnsanlara kinle nefretle yaklaşılarak hesaplaşma adına çocuk yaştaki öğrencilerin sorgulanması bir önemsizleştirme, sıradanlaştırma hareketidir. Bu yapılanları kınıyorum. Bu konudaki kanunsuz talimatları, tüzük ve yönetmelikleri uygulayanların takipçisi olacağımızı söylemek istiyoruz. Psikolojik baskı yapanların yanlarına kar kalmayacaktır.” dedi.
“Bunun 28 Şubat’taki ikna odalarından ne farkı var?” diye soran Yılmaz, “Buna modern bir hortlama diyebiliriz. Bu konuda kim talimat verdi? Böyle bir kaosu, psikolojik ortamı çocuklarımıza yaşatarak neyi amaçlıyorlar? Böyle bir hakları var mı?” diye konuştu.

“ÖMRÜM BOYUNCA UNUTMAYACAĞIM BUNU”
Okul öğrencilerinden S.K’da bir sınıfa toplandıklarını ve önlerine bir kağıt konarak doldurmalarının istendiğini söyledi. Sorulara bakıldığında gözlerine inanamadığını ifade eden S.K. “Önce bizi sınıfta gelip ‘siz, siz gelin’ dediler. Şaşırdık, korktuk. ‘Acaba disipline mi gidiyoruz’ diye düşündük. Sonra karşımızda farklı kişileri görünce korkumuz daha da arttı. Sorulara baktığımız da ise siyasi içerikli olduğunu görünce daha da şaşırdık. Zorla doldurtup bize imzalattılar. Psikolojimiz bozuldu, arkadaşlarımız arasında adımız çıktı. Bunu ömrüm boyunca unutmayacağım. Bunu bize yaşatmaya kimsenin hakkı yok.” diye konuştu.

“UYGULAMANIN HİÇ BİR MANTIĞI YOKTUR”
Türk Eğitim Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Kamu- Sen İl Temsilcisi Nizamettin Şenol da özel okulların bakanlığın izni ile açılan ve Talim Terbiye Kurulu tarafından programları onaylanan okullar olduğunu söyledi. Şenol, “Veliler bu okullara çocuklarını başarılı okullar oldukları için gönderiyorlar. Bu okulların bugün baskı altına alınmaya çalışılması 28 Şubat dönemini aratmaktadır. Bu uygulama çirkindir, yakışıksızdır, ahlaki değildir. Ve her şeyden öte pedagojik değildir. Dershanelerin bile özel okullara dönüştürülmeye çalışıldığı şu dönemde bu baskı manidardır. Herkesi aklı selime davet ediyorum.” şeklinde konuştu.



CİHAN

"AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti Bülent Arınç: Özgür Özel benim kahramanımdır Sarallar çetesine operasyon, çetebaşı gözaltında