Manisa'daki Ana-Baba Okulu sona erdi

Manisa Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Özel Şehzade Mehmet Eğitim Kurumları işbirliğiyle düzenlenen dört haftalık "Ana-Baba Okulu" eğitim programı, sertifika töreniyle sona erdi.

Manisa Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Özel Şehzade Mehmet Eğitim Kurumları işbirliğiyle düzenlenen dört haftalık "Ana-Baba Okulu" eğitim programı, sertifika töreniyle sona erdi. Dört seminerden oluşan program kapsamında öğrenci anne ve babalarına, mutlu aile olma ve başarılı çocuklar yetiştirmenin temel kuralları uzmanlar tarafından anlatıldı. Yaklaşık 600 kişinin müracaat ettiği eğitim programı sonunda 412 kişi sertifika almaya hak kazandı. Belediye Kültür Sitesi'ndeki sertifika törenine İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Nihat Kaya, Manisa Barosu Başkanı Zeynel Balkız, Şehzade Mehmet Eğitim Kurumları Müdürü Giray Kara ve veliler katıldı.

Halkın seminerlere yoğun ilgi göstermesinin kendilerini mutlu ettiğini belirten Müdür Kara, “Hakikaten yaşlı dünyamızda insan sayısı her geçen gün artıyor. Buna bağlı olarak kaynak sınırlı. İnsanlar, daha iyi ve daha rahat yaşamak için birbirleriyle rekabet etmek zorundalar. İnsanlar, hayatlarını geçindirmek için çok daha fazla zaman harcamak zorundalar. İşimize harcadığımız zaman, ailemize ve yakınlarımıza harcadığımız zamandan çok daha fazla. Bu seminerlerin, var olan problemlerin çözümü için önemli olduğunu düşünüyorum. Sahip olduğumuz değerlerin kıymetini çok iyi bilmeliyiz. Bu seminerlere destek olan Manisa Belediyesi’ne, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ve seminer veren hocalarımıza teşekkür ediyoruz." dedi.

Ana-Baba Okulu'nun önemli bir eksikliği kapatmak için düzenlendiğini kaydeden İl Milli Eğitim Müdürü Altınsoy ise, “Böyle bir çalışmaya destek olduğumuz için çok mutluyuz, çünkü hepimiz biliyoruz ki bizim toplumumuzun temeli ailedir. Çocuklarımız daha çok ailede eğitimlerini alıyorlar ama maalesef özellikle günümüzde toplum yaşamından dolayı bizler, ana baba olan insanlar, anne baba olmayı çocuklarımız büyüdükten sonra öğreniyoruz. Çocuklarımızı büyütüyoruz, 15-20 yaşlarına getiriyoruz. Tecrübe edinmiş oluyoruz ama çocuklarımız elimizden gitmiş oluyor. Çocuklarımıza küçük yaştan itibaren aile eğitimini vermeliyiz.” şeklinde konuştu.

Daha sonra İl Milli Eğitim Müdürü Altınsoy ve Baro Başkanı Balkız, katılımcılara sertifikalarını takdim etti. CİHAN

"AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti Sarallar çetesine operasyon, çetebaşı gözaltında Bülent Arınç: Özgür Özel benim kahramanımdır