Manisa İl Özel İdaresi amatör spor kulüplerine malzeme verdi

Manisa İl Özel İdaresi, 111 amatör spor kulübüne malzeme yardımında bulundu. Atatürk Spor Salonu’nda düzenlenen törende bin 999 krampon, bin 999 eşofman ve 555 futbol topu kulüplere teslim edildi.

Manisa İl Özel İdaresi, 111 amatör spor kulübüne malzeme yardımında bulundu. Atatürk Spor Salonu’nda düzenlenen törende bin 999 krampon, bin 999 eşofman ve 555 futbol topu kulüplere teslim edildi. Törende konuşan Vali Abdurrahman Savaş, malzeme desteğinin diğer spor kulüplerine de yapılmasının faydalı olacağını söyledi. Bundan sonra spor adına, spor kulüplerinin haklarını takip edeceğini belirterek, “Sizler bizden daha farklı bir dönemde yaşıyorsunuz. Sporu her açıdan internetten arkadaşlarınızla takip ediyor ve uyguluyorsunuz. Bundan sonraki spor ve okul hayatınızda başarılar diliyorum.” dedi.

"Güçlü Yarınlar" sloganıyla bu yola çıktıklarını belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Özmekik ise sağlıklı bir neslin yetişebilmesi için sporun öneminin farkında olduklarını dile getirdi. Özmekik, “Küçük yaştan itibaren bir spor branşına yönlendirilmeleri, çocuklarımızın zihinsel ve bedensel gelişimi açısından çok önemlidir. Yaptığımız malzeme yardımlarının, zor şartlar altında faaliyetlerini sürdüren kulüplerin ihtiyaçlarını bir nebze de olsa karşılayacağına inanıyoruz.” şeklinde konuştu.

Bünyelerinde 122 kulüp bulunduğunu belirten Manisa Amatör Spor Kulüpleri Başkanı İsmail Aydın da şunları söyledi: “Amatör spor kulüplerinin 100’e yakını, yedi kategoride 6 bin kişiyle faaliyetlere katılıyor. Geriye kalan kulüpler, ekonomik sıkıntılardan dolayı katılamıyor. Manisa’nın büyükşehir olmasıyla birlikte kapanacak 69 beldemizin her birinde spor kulübü bulunmuyor. Bu spor kulüplerimizin geleceği bizleri düşündürmektedir, bu konuda destek bekliyoruz.”

Konuşmaların ardından malzemeler AK Parti Milletvekili ve Büyükşehir Belediye başkan adayı Hüseyin Tanrıverdi, Vali Savaş, İl Müdürü Özmekik, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy ve İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz tarafından verildi. CİHAN

İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu "AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti