LPG ile Çalışan Kombi Yaptı, Faturayı Yarıya İndirdi

Beyaz eşya tamircisi Temel Taş yüksek doğal gaz faturalarını kafaya taktı. LPG ile çalışan kombi yaptı. Yeni kombi faturayı yarıya düşürdü.

Giresun'da yaşayan ak eşya tamircisi Temel Taş mühim bir icata imza attı. Doğal gaza seçenek LPG ile çalışan kombi yapıp patent aldı.

YAPMASI 1,5 YIL SÜRDÜ

Taş, doğalgaz başta olmak üzere öteki ısınma araçlarına seçenek olması hesabına 2013 yılında LPG ile çalışan kombi inşası için çalışmalara başladığını söyledi. 1,5 sene devam eden çalışmalar sonucunda LPG'li kombiyi yapmayı başardığını söyledi.

YÜKSEK DOĞALGAZ FATURALARI BEZDİRMİŞ

Temel Taş 'Son yıllarda, yüksek gelen nebati gaz faturaları karşısında bireyler daha tasarruflu nasıl ısınabilir sorusuna karşılık bir iş başlattım. Her yerde kolaylıkla bulunabilecek LPG ile çalışan kombi inşası için kolları sıvadım. 2013 yılının kasım ayında başladığım çalışmalarımı 15 ay arasında tamamladım. Patent almak için de lüzumlu başvurularımı yaptım. 2014 yılı ağustos ayında da ürünün patentini aldım.' dedi.

ÇOK TASARRUFLU

'Çok tasarruflu bir sistem. 2,5 litre LPG ile 135 metrekarelik bir daireyi 24 saat 90 dereceye kadar ısıtmak mümkün. Eğer ev sahibi tasarrufu biraz daha ileri götürürse bu rakamı 2 litreye indirmek de söz konusu olabiliyor' dedi.

'GÜVENLİK PROBLEMİ YOK '

Temel Taş, ürettiği kombinin son derede güvenli olduğunu, gaz sıkışması, patlama yada zehirlenme bunun şeklinde risklerin tam olarak bulunmadığını savundu.

YATIRIM DESTEĞİ BEKLİYOR

Yaptığı çalışmaların maddi imkansızlıklar nedeni ile süratli üretimine geçilemediğini belirten Taş, 'Ürüne sonuna kadar güveniyorum. Seri üretim noktasında maddi imkanım yok. Yatırımcı desteği bekliyorum. LPG'li kombinin, gelecekte nebati gaz ile öteki ısıtma sistemleri kadar mühim ve tercih edilir bir duruma istikbaline inanıyorum' ifadesini kullandı.

Kaynak: HABERLER.COM

İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu "AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti Bülent Arınç: Özgür Özel benim kahramanımdır Sarallar çetesine operasyon, çetebaşı gözaltında