Les Benjamin kimin sahibi kimdir?

Les Benjamin sahibi veya kurucusu Türkiye'den Paris Erkek Moda Haftası programında yer alan ilk isim olma unvanını taşıyor.

Türkiye'nin yerli hip pop tarz erkek giyim markasının kim tarafından ne zaman ve nasıl ortaya çıkarıldığı hep merak konusu olmuştur. Kısa süre içinde Avrupa'da da ismi duyulmaya başlayan Türkiye'nin yerli erkek hip pop giyim markası Les Benjamin kimin, sahibi kimdir, kim tarafından ne zaman ve nasıl kuruldu sorularını cevapları haberimizde. 

Les Benjamin markasının sahibi 1989 yılında dünyaya gelene ve henüz 31 yaşında olan Bünyamin Aydın'dır.

Bünyamin Aydın Les Benjamin'in temellerini henüz 19 yaşındayken atmaya başlamış. Daha o yaşlarda sokak tarzını yansıtan tişört koleksiyonu yapmaya başlamış. Bünyamin Aydın, 19 yaşındayken aklındaki en büyük hayali olan ‘moda markası yaratma’ adımını atarak 30 parçadan oluşan bir baskılı tişört koleksiyonu çıkarmış.

Hürriyet'ten Elif Ergu'nun haberine göre 12 yıl Almanya, 4 yıl İsviçre, 4 yıl da Türkiye’deki yaşam sentezinden doğurduğu tişörtları Londra Harrods mağazasında satılınca, markasının adı duyulmuş. Erkek sokak giyim markası olarak çıktığı yol, farklı virajlara girerken, ‘Paris Erkek Moda Haftası’nda yer alan ilk Türk modacı olmuş.

“Kültürümüze çok hayranım, tarihe meraklıyım. Çok farklı kültürlerden insanlarla tanışma şansım oldu. Uluslararası bir arkadaş çevrem var. Doğu ve Batı benim gözümde hep kesişiyor. Japon bir genç de İngiliz bir genç de bizim markamızda kendini buluyor. Artık sezonlar yok, farklı deneyimlere ilgi var. Herkes artık her yerde gezebiliyor, her yeri avcunun içinde görebiliyor.

Bunlar çok heyecan verici” diyen Bünyamin Aydın, Nike’ın ayakkabı tasarlattığı 12 tasarımcı arasına giren ilk Türk de oldu. Yaptığı tasarımlar çok ilgi görünce Nike’la farklı işbirlikleri de gerçekleştirdi, ‘Air Max’i tasarladı. Çin’de 2 mağazası olan Bünyamin Aydın, Çin’de büyümeyi ve ileride Amerika’da da mağaza açmayı hedefliyor. 2019 yılında Bünyamin Aydın’ın Puma için hazırladığı koleksiyon Puma’nın dünyadaki 500 mağazasında satışa sunulacak. Ayrıca bu koleksiyon dünyanın önde gelen 50 zincir mağazasında da satılacak.

Bünyamin Aydın, 2018 yılında Esquire tarafından verilen Yılın Moda Tasarımcısı Ödülü’nü aldı. Bugüne dek BMW, Beşiktaş, Hennessy, Nike, Apple ve Alpha Industries gibi markalarla işbirliği yaptı. Aydın’ın İstanbul’da yapacağı açılışa Highsnobiety Moda Direktörü Atip Wananuruks, Food New York Kurucu Direktörü Dong-Ping Wong, ünlü fotoğrafçı Tim McGurr ve Puma Select direktörü Yassine Saidi de gelecek.

İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu "AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti