Kuş gribi vakasından sonra Japonya’ya tavuk ihracatı yeniden başlıyor

Türkiye’nin tavukçuluk sektörünün önemli hedef pazarlarından biri olan Japonya ile bir süredir devam eden görüşmeler sonuçlandı.

Türkiye’nin tavukçuluk sektörünün önemli hedef pazarlarından biri olan Japonya ile bir süredir devam eden görüşmeler sonuçlandı. 2005 yılındaki kuş gribi vakasından sonra Japonya’ya yeniden Türk tavuğu gidecek.

Türkiye Kanatlı Ürünleri Tanıtım Grubu Başkanı ve Has Tavuk Genel Müdürü Şahin Aydemir, en büyük hedeflerinden birinin katma değeri yüksek ürün ithalatı yapan Japonya pazarına yeniden girmek olduğunu belirterek, "2005 yılında kuş gribinin ardından Türkiye’den kanatlı ürünleri alımını durduran 1 milyar dolarlık Japonya pazarı yeniden Türk tavukçusuna açılıyor. Aylardır Japonları ikna etmeye çalışıyorduk. AB’nin siyasi davranarak bizden mal almadığına sonunda ikna oldular." dedi.

Aydemir, yaptığı açıklamada 9 yıldır kapalı olan Japonya pazarının yeniden açılma hazırlıklarının son aşamasına geldiğini, kısa süre içerisinde Japonya'ya ihracat kapılarının açılacağını belirtti. Avrupa Birliği’nin Türkiye’den kanatlı ürünü almamasının Japonları da etkilediğini ve bu konuyu anlatmakta güçlük çektiklerini dile getiren Aydemir, geçtiğimiz aylarda Japonya’da bir takım görüşmeler yapıldığını, ardından resmi heyetlerin Türkiye’ye gelip, tesisleri denetlediğini ve heyetin tesisleri standartların üzerinde bulduklarını ifade ettiklerini hatırlattı.

Dünya 'Altın Buluş' ödülü alan 'Aeroscalder' sistemiyle üretim yapan Has Tavuk tesislerine Japon heyetinin hayran kaldığını belirten Şahin Aydemir, "Dünyanın en son teknolojisiyle kuru kesim üretim yapıyoruz. Bu sistemde piliçlerin tüyleri su yerine yoğunlaştırılmış hava akımı kullanılarak yumuşatılıyor. Bu sayede, hijyenik bir üretimle ürünlerin doğal renkte, doğal lezzette ve doğal kokusunda olması sağlanıyor. Hastavuk, ürünlerini üretim sürecindeki 4 aşamalı hijyen bariyeri ile de güven altına alıyor. Aynı zamanda üretimde sağlanan büyük ölçekli su ve elektrik tasarrufuyla doğanın korunmasına da katkıda bulunuyoruz." diye konuştu.

Japonya pazarının sıradan bir pazar olmadığının altını çizen Aydemir, şöyle devam etti: "Japonlar tavuğun en iyi yerlerini istiyor. Dolayısıyla katma değeri de çok yüksek. Bu pazarın açılması sektörümüzü daha da ileriye götürecek, Japonlar artık Türk tavuğu yiyecek." CİHAN

İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu "AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti Bülent Arınç: Özgür Özel benim kahramanımdır Sarallar çetesine operasyon, çetebaşı gözaltında