Kuru kayısı lisanslı depo işletmelerine kapasite "ayarı"

- Lisanslı depo işletmeleri için lisansa tabi kapalı depo kapasitesi 10 bin tondan 5 bin tona, her bir şubesinin kapalı depo kapasitesi ise 2 bin tondan bin tona çekildi

ANKARA (AA) - Kuru kayısı lisanslı depo işletmelerinin sahip olması gereken lisansa tabi kapalı depo kapasitesi 10 bin tondan 5 bin tona, her bir şubesinin kapalı depo kapasitesi ise 2 bin tondan bin tona çekildi.

Kuru Kayısı Lisanslı Depo Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Tebliğdeki "borsa" tanımına "Bakanlıktan ürün senedi alım satımı konusunda izin alan ticaret borsasını” ibaresi eklenen değişikliğe göre, lisanslı depo işletmesinin sahip olması gereken lisansa tabi kapalı depo kapasitesi 10 bin tondan 5 bin tona, her bir şubesinin kapalı depo kapasitesi ise 2 bin tondan bin tona düşürüldü.

Lisanslı depo işletmelerinin sahip olması gereken asgari ödenmiş sermaye tutarlarında da değişikliğe gidildi. İşletmelerin 5 bin ton için 1 milyon lira, 5 bin 1-10 bin ton için 1,5 milyon lira, 10 bin 1-15 bin ton için 2 milyon lira, 15 bin 1-20 bin ton için 2,5 milyon lira, 20 bin tonu aşan her 5 bin ton için de ilave 500 bin lira asgari ödenmiş sermayeye sahip olması gerekecek.

3 büyükşehir belediye başkanı daha gözaltında Akaryakıt fiyatlarını düşürecek önemli karar Binance TR'de 72 saat kuralı devreye girdi Sahte diploma davasında istenen ceza belli oldu Büyükçekmece Belediyesi'ne "villa" operasyonu Milyarlık savaş uçağı bozuldu tamir edilemiyor