Kurtulmuş: Terörü desteklemek özgürlük olamaz

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "Hükümeti iş başından uzaklaştıracağım diye, hükümete karşı terör örgütlerini direkt ya da dolaylı desteklemek, hiçbir şekilde basın özgürlüğü değildir" dedi

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Anadolu Yayıncılar Derneğince ATO Meclis Salonu'nda düzenlenen "Kurumlar, Kurallar ve Yeni Medya Düzeni Çalıştayı"na katıldı.

64. Hükümet'te medyadan sorumlu Başbakan Yardımcısı olarak görevini yürüttüğünü belirten Kurtulmuş, önemli meselelerin tüm medya kuruluşları ile birlikte yönetileceğini söyledi.

RTÜK'ün yasayla ortaya çıkmış, basınla ilgili düzenleyici kuruluş olduğunu ifade eden Kurtulmuş, "Şimdiye kadar çok değişiklikler yapılmış RTÜK'le ilgili, bunları biliyorsunuz. Bundan sonra da değişiklikler yapılır, 'Yasası orada ve değişmez 'diye bir şey yok. RTÜK Yasası da Basın İlan Kurumunun da TRT'nin de yasası değişir" dedi.

Her siyasi partinin veya adayların kendine yakın yayın kuruluşunu bulabileceğini ve onlar üzerinden kendi görüşlerini kamuoyuyla paylaşabileceğini aktaran Kurtulmuş, "A partisine yakın olan bir medya kuruluşuna, 'illa sen A partisi kadar B partisine de yer vereceksin' demek, bir adalet arayışı değildir" diye konuştu.

Teröre karşı verilen büyük mücadelenin, sadece hükümetin mücadelesi olmadığını, hükümete karşı olanların da bir mücadelesi olduğuna dikkati çeken Kurtulmuş, "Hükümeti iş başından uzaklaştıracağım diye, basın özgürlüğünü kullanarak, bu hükümete karşı terör örgütlerini direkt ya da dolaylı desteklemek hiçbir şekilde basın özgürlüğü değildir" diye konuştu.

Kurtulmuş, medya özgürlüğünün, hiçbir medya organına insan hak ve özgürlüklerini çiğneme hakkı vermeyeceğini vurgulayarak, "Dolayısıyla bir medya kuruluşunun değeri, eşittir o medya kuruluşunun insan hakkında, hayatına vermiş olduğu, insanın değerine vermiş olduğu değerle ölçülür" ifadelerini kullandı.

İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu "AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti