Kürt Parlamentosu önünde 'Kürdistan' gösterisi

Irak’ın kuzeyinde bulunan Erbil şehrinde bir araya gelen sivil toplum kuruluşu üyeleri, bağımsızlık kararı verilmesi için gösteri düzenledi.Kürt Parlamentosu önüne mahalli kıyafetleriyle gelen grup, Kürdistan'ın ilan edilmesini destekleyen...

Irak’ın kuzeyinde bulunan Erbil şehrinde bir araya gelen sivil toplum kuruluşu üyeleri, bağımsızlık kararı verilmesi için gösteri düzenledi.

Kürt Parlamentosu önüne mahalli kıyafetleriyle gelen grup, Kürdistan'ın ilan edilmesini destekleyen sloganlar attı, pankartlar ve bayraklar taşıdı.

Kürt Parlamentosu Başkanı Yusuf Muhammed ve milletvekilleri ile görüşen göstericiler, taleplerinin meclis oturumunda görüşülmesini istedi. Başkan Muhammed göstericilerin bunu isteklerini dikkate alacaklarını söyledi.

Slogan atmaya devam eden gurup, "Devlet, devlet", "Kürtlerin bir daha katliama uğramaması için devlet istiyoruz", "Kürdistan devleti doğal hakkımız diye sloganlar attı.

BARZANİ PARLAMENTO BİNASINA GELDİ

Öte yandan Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, 'tarihi' olarak lanse edilen konuşmasını yapmak için parlamento binasına geldi. Resmi törenle karışlanan Barzani’yi Yusuf Muhammed ile milletvekilleri kapıda karşıladı. Yerel elbiseli tören mangasının da hazır bulunması dikkat çekti. ,

Barzani'nin parlamentoya gelişi sırasında kendisini koruyan zırhlı ve özel araçlı özel hareket timleri ise dikkat çekti. İlk kez görünen siyah giyimli ve yüzleri maskeli timler etrafta kuş uçurtmadı.

Barzani’nin katılımı ile oturumuna kapalı olarak devam eden Kürt Parlamentosu'nda tartışmalı bölgelerde yapılacak referandumun ele alınacağı kaydedildi.

Öte yandan ABD'de bulunan Kürt Bölgesi Diş ilişkiler Sorumlusu Felah Mustafa ise PBS kanalına yaptığı açıklamada ABD'nin onay vermemesi halinde dahi referanduma gideceklerini söyledi. Mustafa, Kürtlerin geçmişte yaptıkları hataları tekrar etmeyeceğini, artık karar verme zamanının geldiğine vurgu yaptı. CİHAN

İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu "AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti