Kumar bağımlılığı, Almanya'daki göçmenleri toplumdan izole ediyor

Almanya'nın Bavyera eyaletinin uyum yetkilisi Martin Neumeyer, kumar bağımlılığının önüne geçilmesi için kararlı adımlar atılmasını istedi.

Almanya'nın Bavyera eyaletinin uyum yetkilisi Martin Neumeyer, kumar bağımlılığının önüne geçilmesi için kararlı adımlar atılmasını istedi. Özellikle göçmen kökenli gençlerin kumar bataklığına daha sık saplandığına dikkat çeken muhafazakar Sosyal Birlik Partili (CSU) siyasi, bu durumun göçmen gençlerinin topluma uyumlarını engellediğini ve onları toplumdan izole ettiğini kaydetti.

Kumar bataklığından gençlerin kurtarılması için yardıma ve alternatiflere ihtiyaç olduğunu kaydeden uyum yetkilisi, kumar bağımlılığında en kötü olanın genellikle bu bağımlılığın çok geç anlaşılması olduğunu ifade etti. Özellikle toplumda kabul görmediğini düşünen göçmen gençlerinin bu bataklığa saplandığını dillendiren Neumeyer, bu gençleri bu çıkmazdan kurtarmaları gerektiğini vurguladı.

Neumeyer, bunun için medya ve okullarda bilgilendirme çalışmalarının yanında toplumda sözü dinlenen kişilerin yardımına ihtiyaçları olduğunu söyledi.

Bavyera Kumar Oyunlarına Karşı Mücadele Dairesi verilerine göre eyalette 28 bin patolojik ve 34 bin sorunlu kumar bağımlısı bulunuyor. CİHAN

İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu "AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti