Küçük Pamir bugün anaokuluna başlayacaktı

Havuzda ölü olarak bulunan ve dün toprağa verilen 3,5 yaşındaki Pamir Dikdik’in babası Serdar Dikdik, yaşadıklarını anlattı.

Havuzda ölü olarak bulunan ve dün toprağa verilen 3,5 yaşındaki Pamir Dikdik’in babası Serdar Dikdik, yaşadıklarını anlattı. Pamir bugün anaokuluna başlayacaktı diyen acılı baba Dikdik, “Çocuğumun bulunduğu gün, çite koştum. Boyum 1.90. engeli aşamadım. Adam kafasına koymuş. Çocuk kapıdan çıkmamış. Dışarıdan gitmiyor. Kamerada kapıdan çıkış kaydı yok.” dedi.

Dün toprağa verilen Pamir Dikdik’in babası Serdar Dikdik, yaşadıklarını evinin kapısında bekleyen gazetecilerle paylaştı. Başbakan Erdoğan’ın kendisini arayıp baş sağlığı dileğinde bulunduğunu dile getiren Dikdik, “Ben Başbakan’a ‘Sen geçen hafta sesini kaybettin. Ben bu hafta sesimi kaybettim. Sen 3 çocuk yap dedin, ben bir çocuğa bakamadım. Allah razı olsun.’ dedim. Böyle bir başbakan istemiyor muyuz biz? Herkesin acısını paylaşsın. Zaten bizi bölen küçük şeyler. Biri kaybolmuş. İnsanlar büyük biri aramadığı zaman kırılıyor. Bizi bölemezler. Bu Türkiye senelerdir bir. İşte bir acı oldu. Küçük çocuk binleri birleştirdi. Sadece Zekeriyaköy’deki komşulara mail attım. Twitter’dan iki resim gönderdim. Binlerce kişi geldi.” diye konuştu.

BABA DİKDİK’İN YAŞADIĞI İKİNCİ HAVUZ FACİASI

Bodrum’da geçtiğimiz yıllarda bir çocuğun havuza düşerek ölmesine de şahitlik ettiğini aktaran Dikdik, “Çorba içerken bir ses gelmişti. Bakıcı çocuğu benim elime verdi. Çocuk boğulmuş. Suni teneffüs yaptım. Ambulanslar, hastaneler. Morglarda savcıyı ben bekledim. Onun soğuğu bir hafta kaynar sularda yıkandım ama, geçmedi. 1 Nisan günü böyle bir şey yaşadığım için ilk o havuzu taradım. İşçiler bana dedi ki ‘Aman abi bu havuza nereden girecek?’ dedi. ‘Önce buraya bakacağım.’ dedim. Komple aradım. Sonra bahçeye çıktım. İki gün sonra çıkınca da ilk başta sokağa çıktı. Ben hemen sokağa vurdum kendimi. 4 tarafı kapalı ev tuttum. Tehlikeli olmasın diye havuz istemedim. İçeride küçük bir süs havuzu var o da su birikintisi olmasın diye altını deldim. Çocuk bulunduğu sırada herkes çığlık atarken, çite koştum. Boyum 1.90. Çiti aşamadım. Adam kafasına koymuş. Dışarıdan gitmemiş. Kamerada kapıdan çıkış kaydı yok.” ifadelerini kullandı.

Havuzu Pamir bulunmadan önce sopalarla aradıklarını kaydeden Dikdik, “3-5 kere fenerlerle aradık. Bulamadık. Dalgıç buldu. Güvenlik kamera görüntüsünde de çocuk kedinin peşinden gidiyor. Başka biri Pamir’i kapının önünde bulmuş. İçeri koymuş. Kapıyı çekmiş. Ondan sonra bahçenin içinde çocuk. 10 dakika sonra da ben çıkıyorum aramaya.” şeklinde konuştu.

PAMİR BUGÜN ANA OKULUNA BAŞLAYACAKTI

Pamir’in bugün ana okuluna başlayacağını ifade eden Dikdik, oturduğu evden taşınacağı sinyalini verdi.


CİHAN

İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu "AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti