Küçük Nisanur'un vücudu yara içinde

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde bir çiftçi ailenin kızı olan 3 yaşındaki zihinsel engelli Nisanur Batır, yakalandığı kaşınma hastalığı yüzünden zor günler geçiriyor.

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde bir çiftçi ailenin kızı olan 3 yaşındaki zihinsel engelli Nisanur Batır, yakalandığı kaşınma hastalığı yüzünden zor günler geçiriyor. Vücudunun her yerinde kaşınmaya bağlı olarak yaralar oluşan Nisanur'un hastalığına henüz teşhis koyulamazken ailesi kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor.

Seydikemer ilçesine bağlı Karadere beldesinde çiftçilik yapan Bülent ve Fatoş Batır çiftinin 3 yıl önce 4. çocukları dünyaya geldi. Nisanur adını verdikleri çocuklarının zihinsel engelli olarak dünyaya gelmesi serada işçi olarak çalışan aileyi zor durumda bıraktı. Çocuklarını Fethiye'de özel bir rehabilitasyon merkezine gönderen aileyi Nisanur'un yakalandığı hastalık iyice perişan etti. Şiddetli kaşınma hastalığına yakalanan Nisanur'un vücudunda kaşınmaya bağlı olarak yaralar oluştu. Aile, çocuklarının tedavisi için ilçedeki hastanelerde derman aramasına rağmen Nisanur'un hastalığına teşhis konulamadı.

"DOKTORLAR TEŞHİS KOYAMADI"

Kızları Nisanur'un gözlerinin önünde eridiğini ve kendilerinin buna müdahale edemediklerini söyleyen anne Fatoş Batır, yetkililerden zihinsel engelli kızlarının hastalığına çare bulmalarını istedi. Nisabur'un doğduktan 1 yıl sonra kaşınmaya başladığını anlatan anne, sağlık güvenceleri olmadığı için kızlarının tedavi masraflarını karşılamak için arabalarını sattıklarını kaydetti. Fethiye Devlet Hastanesi ve Muğla Devlet Hastanesi'ndeki doktorların Nisanur'u muayene ettiğini hatırlatan Fatoş Batır, "Fakat hastalıkla ilgili herhangi bir teşhis koyup bir şey diyemediler. Biz, neden kaşındığını bilmiyoruz. Çok çaresiziz. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Kızım acı ve ağrılarından dolayı sürekli ağlıyor. Kaşınmadan dolayı gece kesinlikle uyuyamıyoruz. Ağrılarının azalması için günde iki kez ağrı kesici şurup veriyorum. Nisanur, çok sinirli bir çocuk oldu. Kızımın bir an önce iyileşmesini istiyorum." diye konuştu.
CİHAN

"AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti Sarallar çetesine operasyon, çetebaşı gözaltında Bülent Arınç: Özgür Özel benim kahramanımdır