KPSS davası başlıyor

2010'da yapılan KPSS sorularının sızdırılmasına ilişkin 54'ü tutuklu 230 kişiye açtığı davanın görülmesine, 21 Mart'ta Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesinde başlanacak

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının 10 Temmuz 2010'da yapılan KPSS sorularının sızdırılmasına ilişkin 54'ü tutuklu 230 kişi hakkında açtığı davanın görülmesine, 21 Mart Pazartesi günü Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesinde başlanacak.

Sanıklar, "silahlı terör örgütü kurmak, yönetmek ve üyesi olmak, resmi belgede sahtecilik ve kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık" suçlarından yargılanacak. Dava, 21 Mart'tan sonraki günlerde de devam edecek.

Soruşturma, 10 Temmuz 2010 tarihli KPSS Eğitim Bilimleri, Genel Kültür ve Genel Yetenek alanlarında gerçekleştirilen 3 sınav öncesinde soruların sızdırıldığı iddiaları üzerine başlatılmıştı. Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Yücel Erkman, Aralık 2015'te davayı açmıştı.

Savcı Erkman, sınavdan önce soruların Fetullah Gülen cemaatine yakınlığıyla bilinen Ankara Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği görevlisi Berat Koşucu tarafından Süleyman Mustafa İnanıcı aracılığıyla, Yalvaç'ta ikamet eden sanık Baki Saçı'ya e-maille gönderildiğine dair deliller üzerine başlatılan soruşturmada "örgüt" bağına da ulaşmıştı.

Erkman, iddianamede "Soruşturmada olayın sadece yerel ölçüde kalmadığı, soruların bu şahıslar haricinde sınava giren birçok adaya örgütlü şekilde ulaştırıldığı, şüpheli konumunda bulunan kişilerin birlikte hareket ettikleri, bu birlik ve beraberliğin tesadüflerden ibaret olmadığı ve birçok ortak noktalarının olduğu tespit edilmiştir. Delillerin değerlendirilmesinde eylemlerin hiyerarşik ve örgütlü gerçekleştiği anlaşılmıştır" ifadelerini kullanmıştı.

SORUŞTURMALAR DEVAM EDİYOR

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ise KPSS soruşturmasını bu davayla kapatmadı. Sınava giren ve yüksek net yapan diğer adayların soruları elde edip etmediklerine ilişkin soruşturma devam ediyor.

Bunun yanı sıra başsavcılık, Komiser Yardımcılığı, 2012'deki KPSS ve 30 Mayıs 2012'deki "Avukatlar İçin Adli Yargı Hakim ve Savcı Adaylığı Yarışma Sınavı"nda usulsüzlük yapıldığı ve soruların önceden sızdırıldığı iddialarını da soruşturmayı sürdürüyor.

İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu "AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti