Konya Şeker, plastik palet üretimine başlıyor

Konya Şeker, Cihanbeyli ilçesindeki Panplast Engtegre Plastik Tesisleri’nde plastik palet ve sanayi kasası üretmeye hazırlanıyor.

Konya Şeker, Cihanbeyli ilçesindeki Panplast Engtegre Plastik Tesisleri’nde plastik palet ve sanayi kasası üretmeye hazırlanıyor. İtalya’dan alınan 1 milyon Euro değerinde ve 170 ton ağırlığındaki enjeksiyon makineleri tesislere yerleştirildi.

Panplast Entegre Plastik Tesisleri’nde kurulan Enjeksiyon Fabrikası’nda plastik palet ve sanayi kasası üretimi yapacak olan 170 tonluk makineler Cihanbeyli’deki fabrikaya getirildi. İtalya’dan getirilen 1 milyon Euro değerindeki makineler, büyük vinçlerin yardımıyla tesislere yerleştirildi. Türkiye’de az sayıda bulunan makinelerin robot sistem altyapısıyla çalıştığı ve son teknolojiye sahip olduğu belirtildi. Panplast Entegre Plastik Tesisleri’nde kurulan Enjeksiyon Fabrikası ilk etapta Anadolu’nun ve grup şirketlerinin plastik palet ihtiyaçlarını karşılayacak.

Konya Şeker’den yapılan açıklamada, Türkiye’nin yıllık 200 milyon adet palet ihtiyacı bulunduğunu belirtildi. Açıklamada, 10 yıl önce çıkan yasayla elde bulunan ahşap ve tahta paletlerin zorunlu olarak plastiğe dönüştürüleceğine dikkat çekildi. Konya Şeker’in Cihanbeyli ilçesinde gerçekleştirdiği Enjeksiyon Fabrikası’nın karlı ve rantabl bir yatırım olduğu vurgulandı. Yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi: “Bilindiği üzere yaklaşık 10 yıl önce çıkan yasada, ahşap ve tahta paletlerin çürüme yapması, kurtlanması ve sağlığa zararlı hale gelmesi üzerine plastik palet üretimine bir an önce geçilmesi kararlaştırılmıştı. Panplast Entegre Plastik Tesisleri’nde kurulan ve 2014 yılının ikinci yarısında üretime başlaması planlanan Enjeksiyon Tesisleri’nde plastik palet üretiminin dışında büyük boy sanayi kasaları, 10 ile 20 kilogram arası ağırlıkta bulunan her türlü plastik ürünü üretilebilecek. Son yapılan yatırımla birlikte Konya Şeker’in Cihanbeyli Kampüsü’nde yassı ve yuvarlak damla sulama, yağmurlama sulama, koruge ve PVC boru, çuval ve balya ipinden sonra Enjeksiyon Tesisleri sayesinde palet, plastik kasa ile plastik ürünlerine de başlanacak.” CİHAN

İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu "AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti Bülent Arınç: Özgür Özel benim kahramanımdır Sarallar çetesine operasyon, çetebaşı gözaltında