Kızılay engellileri meslek sahibi yapıyor

Türk Kızılayı, zihinsel engelli çocuklara meslek edinmelerine destek veriyor. Kızılay, ‘Özel Eğitim Sınıfı Tefrişatı Projesi’ çerçevesinde Fatih Eram Özel Meslek Eğitim Okulu’nda ‘Giyim üretim atölyesi’ sınıfı açtı. Türk...

Türk Kızılayı, zihinsel engelli çocuklara meslek edinmelerine destek veriyor. Kızılay, ‘Özel Eğitim Sınıfı Tefrişatı Projesi’ çerçevesinde Fatih Eram Özel Meslek Eğitim Okulu’nda ‘Giyim üretim atölyesi’ sınıfı açtı.

Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, 10-16 Mayıs engeliler haftası kapsamında atölyede eğitim gören öğrencileri ziyaret ederek onlarla sohbet etti. Proje ile ilgili konuşan Akar, “Türk Kızılayı olarak, gerek normal liselerimizde ve ilköğretimlerimizde özel eğitime muhtaç çocuklarımızın eğitilmesi için özel eğitim sınıflarını açıyoruz. Gerekse bu tür engelli çocuklarımızın okumuş olduğu okullarda meslek edinmeye matuf sınıfların oluşturulmasında sponsorlarımızın vasıtasıyla hizmet vermeye gayret sarf ediyoruz.” dedi.

Zihinsel engelli insanlara artık sahip çıkıldığını dile getiren Akar, “Artık Türkiye eski Türkiye değil herkesin sahibi olduğu gibi mutlaka engelli çocuklarımızın da sahipleri var. Biz de Türk Kızılayı olarak Türk milletinin merhamet eli olarak bu çocuklarımıza yardımda uzak durmayacağız. Türkiye genelinde bu tür özel beceri sınıfları açacak bu çocukları bağrımıza basacağız.” diye konuştu.

Bu arada Kızılay başkan Akar, yakın bir dönemde zihinsel engelli öğrencilerin el emeği göz nuru çalışmalarından derlenen bir sergi organize etmeyi planladıklarını da sözlerine ekledi.

Törende okul müdürü Hamdi Uzun, başkan Akar’a zihinsel engeli öğrencilerin gayretleriyle etrafı süslenen büyük bir mum hediye etti.

Meslek edinme sınıfında dikiş öğrenen zihinsel engelli Yunus Emre ise “Çanta yapıyoruz. Sonra dikeceğiz. Sonra birilerine hediye edeceğiz." diye konuştu. İş konusunda kendine güvendiğini söyleyen Yunus Emre, ”İş olursa yaparız, olmasa yapamayız.” dedi.

Zihinsel engeli öğrenciler atölyesi öğretmeni Ayfer Bilir ise “Onların bir şeyler yapabildiğini görmek, beni çok mutlu ediyor. Üç ay içerisinde öğrencim annesinde destek almadan gömleğini ütüleyebiliyor. Bir söküğünü veya düğmesini dikebiliyor. Bundan büyük bir keyif alıyorum.” şeklinde konuştu.

Öte yandan entegre tesis gibi çalışan okulun mini atölyesinde, zihinsel engeli öğrencilerin bir kısmı astar keserken bir kısmı kesilen astarı dikiyor, bir kısmı ise dikilen çanta astarlarına süs amacıyla düğme dikiyor.

Fatih Eram Özel Meslek Eğitim Okulu’nda 218 zihinsel engelli öğrenci öğrenim görüyor.

CİHAN

"AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar DEM Partili belediye başkanı istifa etti Bülent Arınç: Özgür Özel benim kahramanımdır İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak Sarallar çetesine operasyon, çetebaşı gözaltında