Kız Kuran kursu için İlçe Müftülüğü kermes tertipledi

Adana Kozan Müftülüğü tarafından gelirini 120 yataklı kız Kur’an kursu inşaatına harcanmak üzere kermes düzenlendi.

Adana Kozan Müftülüğü tarafından gelirini 120 yataklı kız Kur’an kursu inşaatına harcanmak üzere kermes düzenlendi.
Müftülük binasındaki etkinliğin açılışı Kuran'ı Kerim'in okunması ile başladı.

Açılışta bir konuşma yapan İlçe Müftü Vekili Hasan Kanlı, kermesin; müftülük vaizeleri, Kur’an kursu öğretici ve öğrencilerin el emeği ve göz nurunun sergilendiği bir mekan olduğunu belirterek,"Vaizelerimiz, Kur’an kursu öğretici ve öğrencilerinin bu yapmış olduğu kermesteki emeğin kaynağı Peygamber Efendimiz'in(sav) eşlerinden, el işlerinde becerikli olan deriyi sepileyip, ondan deri eşyaları dikerek ve bunların gelirini Allah yolunda sadaka olarak dağıtan Zeynep Binti Cahş'tır.” dedi.

Kozan Kaymakamı Avni Oral ise açılışta şunları ifade etti:"Sevgili Peygamberimiz'i(sav) daha iyi anlama ve tanımak için bu tür etkinlikler çok önemli. Onu doğru anlamak demek dini doğru yaşamak demektir. İşte açılan bu kermeste doğru bir amaca hizmet edecek. Yaklaşık 6 ay önce temelini attığımız 120 yataklı kız kuran kursu inşaatını katkı sağlayacak. O kursta yetişecek evlatlarımız dini doğru anlama anlatma ve yaşatma adına bir kapı açmış olacaklar. Bu vesile ile ilçemizde Kutlu Doğum Haftası münasebeti ile yapılacak tüm organizasyonların başarılı geçmesini temenni ediyorum. Gerek kermesin gerek kursun yapılmasında emeği geçenleri canı gönülden kutluyor, katkıların artarak devam etmesini temenni ediyorum.”

Kozan Belediye Başkan Yardımcısı M. Mustafa Duru da, 120 yataklı kız kuran kursu inşaatının yapımının yanı sıra hayır işlerine güzel katkılar sağlayacağına inandığını belirtti.

Yapılan konuşmaların ardından kermesin açılışı programa katılan protokol tarafından törenle gerçekleştirildi.
Açılış sonrası kermesi gezen protokol, kermes hakkında İlçe Müftü Vekili Hasan Kanlı’dan bilgi aldı.
CİHAN

İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu "AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti