Kışanak: Yargı siyasal bir organizasyona dönüştü

BDP Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Gültan Kışanak, yargının siyasal bir organizasyona dönüştüğünü ve çeşitli iktidar odaklarının elinde bir oyuncak haline geldiğini söyledi.

BDP Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Gültan Kışanak, yargının siyasal bir organizasyona dönüştüğünü ve çeşitli iktidar odaklarının elinde bir oyuncak haline geldiğini söyledi. KCK davasının demokratik Kürt siyasetini susturmaya yönelik olduğunu ileri süren Kışanak, "Arkadaşlarımız bu mahkemeyi siyasal, taraflı ve demokratik siyaseti mahkum etmeye yönelik bir yargılama olduklarını ifade ettiler. Artık duruşmalara katılmayacaklarını söylediler. Son derece haklı, meşru ve demokratik bir davranıştır. Tutuklu arkadaşlarımız ortak bir açıklama yaptılar. Adaleti gerçekleştirmek üzere bir yargılamadan söz edilemediği açık ve nettir." dedi.

Terör örgütü PKK’yı da bünyesinde barından KCK ana davasını izleyen BDP Diyarbakır Büyükşehir Belediye başkan adayı Gültan Kışanak,duruşmanın ardından adliye önünde gazetecilere açıklamalarda bulundu. Kışanak, KCK adı altında yürütülen operasyon ve yargılamaların demokratik Kürt siyasetini susturmaya yönelik olduğunu söyledi. Yerel mahkemenin, tutuklu vekillerin tahliyesi konusunda da Anayasa Mahkemesi'ne direndiğini anlatan Kışanak, bu durumun yargının ne kadar siyasal bir pozisyon içinde olduğunu kanıtladığını söyledi. Kışanak, "Bu nedenle arkadaşlarımız bu mahkemeyi siyasal, taraflı ve demokratik siyaseti mahkum etmeye yönelik bir yargılama olduklarını ifade ettiler. Artık duruşmalara katılmayacaklarını söylediler. Son derece haklı, meşru ve demokratik bir davranıştır. Bizden de tüm kamuoyundan destek bekliyorlar. Bu siyasi yargılamalara son verilmesi için gerçek adaletin tecelli etmesi için tüm kamuoyundan destek bekliyorlar. Bizde bu haklı mücadelesini destekliyoruz." diye konuştu. Kışanak, özel yetkili mahkemelerin kaldırmasını istedi.

BDP Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş da yargılamanın hukuki temelli olmadığını, göstermelik savunmalarla yargılama yapılmış gibi süreç işletildiğini söyledi. Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi ise hem avukatlar hem de sanıklar açısından bu yargılamanın artık tahammül sınırlarının aştığını söyledi. Elçi, "Artık olağan ve kabul edilebilir bir yargılanma olmaktan çıktı. Sanıklar bu adaletsizlik sürdükçe duruşmalara katılmak istemediklerini söylediler." şeklinde konuştu.
CİHAN

İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu "AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti