'Kırsal Alanda Kadın Farkındalığının Artırılması Projesi' başladı

Samsun Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nce yürütülen 'Kırsal Alanda Kadın Farkındalığının Artırılması Projesi' ile kırsal alandaki kadının mevcut durumuna göre stratejik hedeflerin belirlenmesi amaçlanıyor.

Samsun Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nce yürütülen 'Kırsal Alanda Kadın Farkındalığının Artırılması Projesi' ile kırsal alandaki kadının mevcut durumuna göre stratejik hedeflerin belirlenmesi amaçlanıyor.

Samsun İl Özel İdaresi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen projenin tanıtım toplantısında konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir Güven, projenin Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezi ile İl Halk Sağlığı Müdürlüğü'yle birlikte yürütüleceğini kaydetti. Projenin yoğunluklu olarak Bafra, Canik, Çarşamba, Kavak, Ondokuzmayıs, Terme ve Yakakent ilçelerinde yapılacağını belirten Güven, “Bu ilçelerde kırsalda kadın çalışmalarında aktif olan ziraat mühendisi, veteriner, hekim ve ziraat teknikerlerinden oluşan toplam 28 teknik personel proje kapsamında 8 gün sürecek olan bir eğitim alacaklar. Eğitimler; ‘toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadına yönelik şiddetle mücadele, şiddetle mücadele yasal haklar ve mevzuat, kadın sağlığı, kadın girişimciliği ve liderlik, iletişim teknikleri ve tarımsal yayım faaliyetleri konularını içermektedir. Eğitimler kurumlardaki uzaman tarafından verilecektir.” dedi.

Donanımlı hale gelecek olan teknik ekibin ocak, şubat ve mart aylarında yoğun çalışacaklarını vurgulayan Kadir Güven, seçili personelin tarımsal yayım faaliyetleri ile birlikte proje kapsamında aldıkları eğitim konularında da yer aldığı çiftçi toplantıları düzenleyeceklerini belirtti. Konuşmaların ardından proje sorumluları tarafından görsel sunum yapıldı.

Toplantıya Samsun Vali Yardımcısı Hasan Özhan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Yıldırım ile Gıda Tarım ve Hayvancılık ilçe müdürleri ile kadınlar katıldı. CİHAN

"AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar DEM Partili belediye başkanı istifa etti İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak Bülent Arınç: Özgür Özel benim kahramanımdır Sarallar çetesine operasyon, çetebaşı gözaltında Taksim Meydanı miting alanı değildir