Kılıçdaroğlu'ndan başörtülü kadına saldırıya ilk yorum: Provokatör

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Karaköy'de başörtülü kadının saldırıya uğramasının ardından ilk kez yorumda bulundu. Saldırıyı kınadığını belirten Kılıçdaroğlu, saldırıyı gerçekleştiren kadının provokatör olabileceğini kaydetti.

İstanbul Karaköy'de kaldırımda yürüyen iki genç kadından biri karşıdan gelen hemcinsinin saldırısına uğradı.

Olayın ardından bölgeden uzaklaşan kadının bulunması için çalışma yürüten polis ekipleri kadının Semahat Y. olduğunu belirledi.

Olayın hemen ardından çalışmalara başlayan emniyet ekipleri harekete geçti ve Semahat Y.'yi gözaltına aldı. Hakim karşısına çıkarılan saldırgan, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kamuoyunda büyük tepkilere neden olayın ardından CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan ilk kez açıklama geldi.

Olayla ilgili Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi'ye değerlendirmelerde bulunan Kılıçdaroğlu, bu saldırılara toplumun her kesiminin tepki vermesi gerektiğini söyledi.

"PROVOKATÖR OLDUĞU KANISINDAYIM"

"Bu saldırılar asla kabul edilemez. Başörtülü bir kadına, başörtülü bir kızımıza başörtüsü taktı diye yapılan saldırıyı kınıyorum, lanetliyorum" diyen CHP Lideri, "Ayrıca toplumun tüm kesimlerinin bu ve benzer saldırıları şiddetle kınaması, lanetlemesi lazım. Bu türden saldırıları yapanların provokatör olduğu kanısındayım. Toplumu germe, ayrıştırma, toplumu kutuplaştırma gibi bir görev üstlendiklerini düşünüyorum. Toplumun her kesiminin de siyasi görüşü, inancı, kimliği ne olursa olsun bu tür olaylara en sert tepkiyi vermesi gerekir" ifadelerini kullandı.

"AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar DEM Partili belediye başkanı istifa etti Bülent Arınç: Özgür Özel benim kahramanımdır İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak Sarallar çetesine operasyon, çetebaşı gözaltında