Kılıçdaroğlu, Hitler Benzetmesini Kullandı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara’dan ayrılırken, ‘provokasyonlara dikkat edin diye halkı uyardığını belirterek,"Dün Berkin cenaze töreninden sonra bir gencecik çocuğumuz daha hayatını kaybetti."

"O da anne çocuğu, onun da annesi var. Yazık günah değil mi? Ama önce bütün elektrikler söndürülüyor. Kimin ateş ettiği, belli değil. İktidardan gidecek, o da biliyor gideceğini, provokasyonlarla ayakta durmaya çalışıyor. Hitlerin yöntemi gibi." dedi.

"ABBAS YOLCU GİDECEK"

Yerel seçim mitingleri kapsamında Zonguldak'a gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, provokasyon uyarısı yaptı. Kılıçdaroğlu, “15 Yaşında Berkin’i yolcu ettik. Bu sabah ailesini ziyaret ederek başsağlığı diledim. Ama Ankara’dan ayrılırken, ‘Provokasyonlara dikkat edin diye halkı uyardım. Dün Berkin cenaze töreninden sonra bir gencecik çocuğumuz daha hayatını kaybetti. O da anne çocuğu, onun da annesi var. Yazık günah değil mi? Ama önce bütün elektrikler söndürülüyor. Kimin ateş ettiği, belli değil. İktidardan gidecek, o da biliyor gideceğini, provokasyonlarla ayakta durmaya çalışıyor. Hitlerin yöntemi gibi. Bütün vatandaşlarıma sesleniyorum, provokasyonlara gelmeyin. Abbas yolcu gidecek. Çünkü Türkiye bu yükü taşıyamaz. Adı şaibeye çıkmış bir insan Türkiye Cumhuriyeti’nin başbakanlık koltuğunda oturamaz. O koltukta oturamaz. O koltuk temiz insanların koltuğudur.” diye konuştu.

Konuşmasında ses kayıtlarına da değinen Kılıçdaroğlu, “Sen bu kayıtlar montaj diyorsan, Teleküminikasyon İletişim Başkanlığı(TİB) var. Yapacağın bir şey var, TİB’in kayıtlarını yayınla. Sen Başbakansın, bana iftira atıyorlar diyorsan, yayınlarsın. Yeter mi? Yetmez. Onu yayınlamadın, iftira diyorsun. Bunu ABD’ye gönder. Bunlar doğru mu yanlış mı? Gönderiyor mu? Göndermem diyor. Niye göndermiyorsun? Zonguldak’ın kömürü ne kadar doğruysa, o konuşmalar da o kadar doğru. Daha bitmedi.” şeklinde konuştu.

"TÜRKİYE CUMHURİYETİ'NDE BÖYLE BAŞBAKAN OLMAMIŞTIR"

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, 18 Nisan 2013 tarihinde Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) Başbakan’a rapor sunduğunu ileri sürdü. Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: “Sonuç bölümünde diyor ki, Rıza Sarraf bazı bakanlarla yakın ilişkisi var. Bunlar açığa çıkarsa hükümet sıkıntıya düşer. Aradan 5 ay geçti. Bu zat bakanları çağırıp bir şey dedi mi? Demedi. Kendisi de götürüyor. Onlar da götürüyor. Ne denir, balık baştan kokar. Sen yersen, bakan da yer, genel müdür de yer. Kampanya açacağım. Kaç para istiyorsun. O parayı toplayıp vereceğiz. Artık bu milletin yakasından düş. Efendim bu biliyorsunuz, arada bir sanki Türkiye’nin bütün dertlerini çözmüş de Mısır’ın, Suriye’deki El Kaide militanlarına silah gönderiyor. Parası Katar’dan geliyor. Müslüman’ı Müslüman’a kırdırıyor. Onun elleri kanlı. Bizim Cumhuriyet tarihinde böyle bir Başbakan olmamıştır.”

"ESMA İÇİN AĞLIYORSUN, BERKİN İÇİN DE AĞLA"

Konuşmasında Başbakan Erdoğan’ın, Mısır’daki olaylarda ölen Esma ve Gezi eylemlerinde ölen Berkin konusundaki tavrını hatırlatan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: “Mısır’da Esma adında bir kızımız için ağladı. Emin olun dünyanın neresinde bir insan ölse hepimiz üzülürüz. Ama Esma için ağlıyorsa Berkin için de ağlasın. Berkin için ağladı mı? Allah rahmet eylesin dedi mi? Ailesine baş sağlığı diledi mi? Ben nasıl buna sen adamsın diyeyim? Kim ölürse ölsün, herkesin arkasından rahmet okuruz. Ama o ağzını açıyor, İnönü hakkında demediği kalmadı.”

Zonguldak’ta 150 bin emekli olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, gerçek intibakı çıkaracaklarını kaydetti.

Kılıçdaroğlu, aday tanıtımının ardından Ankara’ya hareket etti.

İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu "AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti