Kazakistan’da Nevruz coşkuyla kutlanıyor

Nevruz Bayramı, Kazakistan’ın Almatı şehrinde coşku ile kutlandı. Ülkenin kültür ve turizm başkenti olan Almatı’daki Nevruz Bayramı etkinlikleri, bu sabah büyük coşkuyla başladı.

Nevruz Bayramı, Kazakistan’ın Almatı şehrinde coşku ile kutlandı. Ülkenin kültür ve turizm başkenti olan Almatı’daki Nevruz Bayramı etkinlikleri, bu sabah büyük coşkuyla başladı. Almatı’daki Bağımsızlık Meydanı'nda düzenlenen resmi kutlamalara binlerce kişi katıldı. Alanda ülkenin birçok eyaletinden gelen Kazaklar, Nevruz çadırı kurdu. Çadırlarda katılımcılara Nevruz'a has olan 'koje' içeceği, milli yemek olan beşparmak ve kımız ikram edildi.
Almatı Valisi Ahmetcan Yesimov kutlamada yaptığı konuşmada, bütün vatandaşların Nevruz Bayramın'ı kutladı. Kutlamalar kapsamında oynanan halk oyunları ve verilen konser vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü.
Bu yıl Nevruz Bayramı münasebetiyle Kazakistanlılar beş gün tatil yapacak. 1926'dan 1988'e kadar Nevruz ülke genelinde halk bayramı olarak kutlandı. 2001'den itibaren Nevruz Bayramı çıkarılan kanun ile resmi bayram statüsüne kavuşturuldu.
CİHAN

"AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar DEM Partili belediye başkanı istifa etti Bülent Arınç: Özgür Özel benim kahramanımdır İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak Sarallar çetesine operasyon, çetebaşı gözaltında Taksim Meydanı miting alanı değildir