Kaza şehidi Uzman Çavuş, anne ve babasını yıllar önce kanserden kaybetmiş

Hakkari’de meydana gelen kazada şehit olan Piyade Uzman Çavuş Soner Akbulut için Kayseri Hunat Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene şehidin kardeşi Halil Akbulut ağabeyinin üniformasıyla katıldı. Şehidin göreve giderken eşiyle vedalaşarak...

Hakkari’de meydana gelen kazada şehit olan Piyade Uzman Çavuş Soner Akbulut için Kayseri Hunat Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene şehidin kardeşi Halil Akbulut ağabeyinin üniformasıyla katıldı. Şehidin göreve giderken eşiyle vedalaşarak helalleştiği öğrenildi. Akbulut’un anne ve babasının da seneler önce kanser hastalığından vefat ettikleri belirtildi.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde askeri aracın şarampole devrilmesi sonucu Uzm. Çvş. Soner Akbulut, Uzm. Çvş. Halil Karataş (Çanakkale) ve sözleşmeli er Ahmet Demirhan (Çorum) şehit olmuştu. Şehitlerin naaşları askeri uçakla dün memleketlerine gönderilmişti. Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesi Çakılkaya köyü nüfusuna kayıtlı Soner Akbulut için ildeki ilk tören Hunat Camii’nde düzenlendi. Akbulut’un Türk bayrağına sarılı tabutu askerlerin omuzlarında cami avlusuna getirildi. Şehidin yakınları burada tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Şehit Akbulut’un kardeşi Halil Akbulut, cenazeye ağabeyinin askeri üniformasıyla katıldı. Ağabeyinin ailenin her şeyi olduğunu ifade eden Halil Akbulut, “Bizim her zaman birlik olmamızı isterdi.” dedi.

Ağabey Öner Akbulut da, “Son görüşmemizde haziranda izine geleceğini söylemişti.” dedi. Şehidin tek amacının Türk bayrağını korumak olduğunu belirten bir yakını da, “Akşam göreve giderken hanımıyla vedalaşarak ve helalleşerek evden ayrılmış. Tek amacı bayrak olmaktı. Kendisi gibi hanımı da yetimdi.” dedi.

Öğle namazının ardından cenaze namazı kılındı. Şehit Soner Akbulut’un tabutu namazın ardından ambulansla köyüne doğru yola çıkarıldı. Şehit, Pınarbaşı ilçesi Çakılkaya köyü mezarlığında defnedilecek.

Hunat Camii’nde düzenlenen cenaze töreninde Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Garnizon Komutanı Ali Demiral, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, şehidin yakınları ve binlerce vatandaş da hazır bulundu.

Şehit Soner Akbulut’un 1.5 yıl önce evlendiği ve 7 aylık bir kızının olduğu öğrenildi. Ayrıca Akbulut’un anne ve babasının da seneler önce kanser hastalığından vefat ettikleri belirtildi. CİHAN

İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu "AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti