Karadeniz'de 373 emniyet mensubu açığa alındı

Doğu Karadeniz'de 7 ilde, örgütle bağlantılı olduğu öne sürülen 373 emniyet mensubu açığa alındı

Doğu Karadeniz'deki 7 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile bağlantılı olduğu iddiasıyla 373 emniyet mensubu görevinden uzaklaştırıldı.

Trabzon Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, "Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname"nin ikinci maddesinde belirtilen ve milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen FETÖ ile iltisakı veya irtibatı olduğu değerlendirilen polislere yönelik çalışma başlatıldı.
Bu çerçevede, FETÖ ile bağlantısı olduğu öne sürülen aralarında bir 4. sınıf emniyet müdürü ve 30 polis memuru olmak üzere 31 emniyet personeli açığa alındı.

Giresun'da bir emniyet amiri, 19 komiser ve komiser yardımcısı ile 32 polis memuru olmak üzere 52 emniyet mensubu görevinden uzaklaştırıldı.

Rize'de FETÖ ile bağlantısı olduğu öne sürülen biri çocuk şube müdürü olmak üzere 50 emniyet personeli, Gümüşhane'de ise 34 emniyet personeli açığa alındı.
Ordu'da biri 4. sınıf emniyet müdürü, 2'si komiser, 10'u komiser yardımcısı, 5'i baş polis olmak üzere toplam 88 emniyet çalışanı görevinden uzaklaştırıldı.
Artvin'de 24'ü rütbeli, 48'i polis olmak üzere 72, Bayburt'ta ise 11'i rütbeli olmak üzere 46 emniyet mensubu açığa alındı.
İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu "AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti