Kaplan: Barajı indirin, milletin oyunu çalmayın

HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, "Siz barajı indirin eğer 100 milletvekili görürseniz bana da Hasip Kaplan demesinler" dedi.

Şırnak’ın Silopi ilçesinde Nevruz Bayramı itibarıyla faaliyet düzenlendi. 

Silopi Yenişehir Mahallesi Nevruz sahasında yapılan kutlamalarda konuşan HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, "Başkanlık Başkanlık diye tutturmuşsun, milletin parasını seçim, saha dolaşıyorsun senden daha fazla dolaşan her kahvede, her sokakta, her yerde toplantı yapıp konuşan Cumhurbaşkanı mevcut mı, yok. Biraz sus ekran başındaki çocuklarımızın psikolojisi bozuluyor. Konuşacaksan hayır için konuş, Türkiye için konuş, demokrasi için konuş, özgürlükler için konuş. Soruyorum size yüzde 10 barajına sığınan korkaklar, Kenan Evren'in yüzde 10 barajına sığınan korkaklar siz 400 vekil istiyorsunuz değil mi? Siz barajı indirin milletin oyunu çalmayın önünü açın Şayet 100 mebus görürseniz bana da Hasip Kaplan demesinler. Halkların Demokratik Partisi, hakların tüm rengi, Rize’den İzmir’e İzmir’den Antalya’ya, Kırşehir’den tutun da Erzurum’a kadar önümüzde 7 Haziran Türkiye’yi değiştirecek bir tek kuvvet halkın gücü, bir tek parti halkın partisi HDP var. Türkiye’yi değiştireceğiz. Türkiye’nin kaderini değiştireceğiz Türkiye’de iktidara yürüyoruz. Gençlerimizin kadınlarımızın coşkusu ile nevruz kutlu olsun" diye konuştu.

Yapılan izahatların peşinden sahneye çıkan Kürt sanatçılar söyledikleri şarkılar ile halkı coşturdu. Yöresel kıyafetleri ile NRevruz sahasına gelen bir takım yurttaşlar davul zurna eşliğinde halay çekti.

Öte yandan Nevruz programı fazla yağış itibarıyla erken sona erdi.

Kaynak: HABER7.COM

"AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak Bülent Arınç: Özgür Özel benim kahramanımdır DEM Partili belediye başkanı istifa etti Sarallar çetesine operasyon, çetebaşı gözaltında