Kalkınma Bakanı Yılmaz: Başvuran 32 bin projeden 5 bin 726'sını destekledik

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, kalkınma ajanslarına bugüne kadar 1.3 milyar lira kaynak ayrıldığını söyledi. Yılmaz, 5 bin 726 projenin desteklendiğini bildirdi.Kalkınma Bakanı Yılmaz, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı’nı (BEBKA)...

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, kalkınma ajanslarına bugüne kadar 1.3 milyar lira kaynak ayrıldığını söyledi. Yılmaz, 5 bin 726 projenin desteklendiğini bildirdi.

Kalkınma Bakanı Yılmaz, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı’nı (BEBKA) ziyaret etti. BEBKA Genel Sekreteri Tamer Değirmenci'nin çalışmaları hakkında bilgilendirme yapmasının ardından konuşan Yılmaz, ajansların bölgeleri analiz edip bilgi ürüten ve bu bilgi temelinde kalkınmayı sağlayan bir mekanizma olduğuna işaret etti. Bakan yılmaz, şunları söyledi: “Bu güne kadar 26 ajansımıza merkezi idareden, bütçemizde 1.3 milyar lira kaynak ayırdık. Yerel katkılarla birlikte ajanslara ayrılan kaynak 2008 yılından bu yana 2 milyar lirayı buldu. Bu süreçte toplamda Türkiye genelinde 32 bin 583 proje başvurusu aldık. Bunlardan 5 bin 726 projeyi destekledik. Bu senede birçok bölgemizde bu proje desteklerimiz devam edecek. Sadece bu hibe programlarına tahsis ettiğimiz miktar 1.4 milyar lirayı buldu. Eş finansmanla birlikte hareket geçirdiğimiz yatırım 2.6 milyar liraya ulaştı. Bu uygulamalarımız inşallah devam edecek."

Türkiye geneli ajanslarda bin 84 personel istihdam edildiğini belirten Yılmaz, bunların büyük kısmının kalifiye eleman olduğunu söyledi.

'BURSA RAKAMLARI TÜRKİYE ORTALAMASINDAN DAHA İYİ'

Bakan Cevdet Yılmaz, Bursa'nın her yönden ülkenin en önemli illerinden biri olduğunun altını çizdi. Yılmaz sözlerini şöyle tamamladı: "İstihdam, iş gücüne katılım oranı, işsizlik gibi rakamlarda da Bursa'nın Türkiye ortalamasından daha iyi göstergelere sahip olduğunu görüyoruz. 2012 kesin rakamlarına göre iş gücüne katılım oranı yüzde 50,4, işsizlik oranı yüzde 7,1, Türkiye'de de 9,2 idi o tarihte. İstihdam oranı ise yüzde 46,8. Bunlar gerçekten Türkiye ortalamasından daha iyi değerler."

Daha sonra basına kapalı olarak BEBKA Genel Sekreteri Tamer Değirmenci tarafından Bakan Yılmaz'a brifing verildi.

CİHAN

İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu "AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti