İzzet Pinto kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır?

İzzet Pinto kimdir, nerelidir soruları Cüneyt Özdemir'in yaptığı dijital satış sonrasında gündeme gelen isim oldu. İşte Pinto hakkında merak edilenler:

İzzet Pinto kimdir, nerelidir, kaç yaşında ve ne iş yapıyor soruları Cüneyt Özdemir'in NFT üzerinden yaptığı dijital satışta müşterisi olduktan sonra gündeme gelmeye başladı. Peki, kimdir bu Pinto? İşte İzzet Pinto hakkında merak edilen bilgilerden bazıları: 

İzzet Pinto 1978 yılında İstanbul'da doğdu. 

İş adamı bir babanın küçük yaşta ticarete başlayan evladıdır. 

Kendi deyimiyle 8 yaşlarında ticaret hayatına atılmış. Sonrasında lisede devam etmiş. 

Genç yaşta dünyanın önde gelen bağımsız TV içerik dağıtıcısı olan Global Agency'yi kurmuş.

43 yaşındaki İzzet Pinto, eğitimini Türkiye ve ABD’de tamamladı.

Uzun yıllar Uzakdoğu’da ticaretle ilgilenmesinin ardından, Türkiye’nin en çok satan yazarlarını yurtdışında temsil etti.

2008 yılında Global Agency’i kuran Pinto, format ihracatıyla başladığı yolculuğuna Türk dizi ihracatıyla devam etti ve bugün dünyanın her yerinden 150 seçkin projeyi temsil ediyor.

İzzet Pinto, Junior Chamber International tarafından Yılın Girişimci Ödülü (2008) ve MIPTV Onur Madalyası (2018) ödülü aldı.

İzzet Pinto kendisi hakkındaki detaylı bilgileri Helin Avşar ile yaptığı röportajda vermişti. İşte o röportajdan bazı kısımlar: 

Liseyi ABD’de okumuşsun ama üniversiteyi bitirmemişsin. Haylaz mıydın biraz?

Lise sona kadar İstanbul’da okudum. Liseyi bitirip Amerika’ya gittim. Üniversiteyi kazandım ama yaz dönemi için 2 aylığına döndüğümde fark ettim ki aslında okumayı sevmiyorum. Ders çalışmak bana göre değil.

Şanslısın, ailen zorlamamış.

Doğru şanslıydım, ailem de destek oldu ve üniversiteyi okumadım. Aslında bu konuda utanmıyorum çünkü çok şükür kendi çapımda bir şey başardım. Başarmasaydım o zaman “Yahu tüh, okusaydım keşke” diyebilirdim. Ben ticareti seviyorum.

Ne gördün de okumadın?

Kesinlikle ticaret benim için doğru karar... 13 yaşımdan beri sürekli bir şeyler satardım, okulda arkadaşlarıma, dışarıda dükkânlara.

Eh onları anlatsana, en güzel ne satardın?

Mesela 8 yaşımda babam beni yetiştirmeye başladı, o zamanlar saat işindeydi. Yazın Büyükada’ya giderdik bana “Git pazarda bunları sat” derdi. “Satamam” derdim. Düşün, 8 yaşındayım!

Ailenin durumu iyiydi ama...

Evet durumumuz çok iyiydi ama hiçbir zaman fark etmedim çünkü çok dikkatli yetiştirmeye çalıştılar beni ve ablamı. Pazarda bağırmaya utanırdım, bağırması için arkadaşıma para öderdim.

Başkasını çalıştırıyordun yani yanında...

Ona para veriyordum, o bağırıyordu ben de satıyordum. 13 yaşıma geldiğimde katalogdan satış yapan şirketlerin ürünlerini sattım. Okulda çakma kotları gerçek diye sattım. Sonra daha da büyüttüm işi, 16 yaşımda ihracat fazlası ürünleri bulup, tamir ettirip dükkânlara satardım.

Baban ABD’ye gidip okuman konusunda niye ısrar etmedi?

“Burada çalışmak istiyorum” dedim, hemen destek verdi. O da ortaokul mezunuydu ve işlerinde çok başarılı olmuştu.

Gitmedin de ne yaptın?

Burada kırtasiye sektöründe 1 sene çalıştıktan sonra patron “Hong Kong’da ofis açacağım seni oraya göndereceğim” dedi. Fakat sözünde durmadı, işten ayrıldım. Başka birinin yanına girdim; elektronik üzerine. O da “Hong Kong’da ofis açacağım seni oraya göndereceğim” dedi ama o da sözünü tutmadı.

O zamanlar Hong Kong meşhur besbelli...

Herkes Hong Kong’dan mal getiriyordu. O da sözünde durmayınca kendim gidip orada ticareti daha iyi öğrenmeye karar verdim.

20 yaşında valizimi aldım ama Bangkok’a taşındım. Çünkü Hong Kong’dan daha ucuzdu.

“Oğlum nereye” demedi mi ailen?

En büyük şansım ailem. Önce Allah yardım etti sonra babam ve annem. Hiçbir zaman marka tişörtüm olmadı.

Çocuklarına araba alır babalar.

Almadı, öyle yetiştirdiği için ben de istemedim. Çalışayım kendim alayım istedim.

Hiç iç geçirmedin mi?

Tam tersine hırs yapmıştım, kendim kazanacağım çok daha iyi yerlere geleceğim diye.

CÜNEYT ÖZDEMİR'İN TWEET'İN SATIN ALDI

Mart ayı boyunca kripto sanat akımı hayatımızda önemli bir yer etmeye başladı. Geçen hafta Kristina Kim isimli genç sanatçı dünyanın ilk üç boyutlu dijital evini NFT olarak satarak 515 bin dolara yakın gelir elde etmişti. Türk karikatürist Tarık Tolunay ve ünlü oyuncu Bensu Soral da yine bu ay içerisinde NFT’de dikkat çeken isimler arasındaydı. Her iki sanatçı da açık arttırma yoluyla resimlerini sattı. Fakat gazeteci Özdemir’in sattığı eser, yalnızca esprili ve ironik bir Twitter gönderisi oldu.

Newsapost'un haberine göre: Sosyal medyada oldukça etkili bir gazeteci olan Cüneyt Özdemir, Türkiye’de bir ilke imza attı. Tecrübeli yayıncı 26 Mart Cuma günü bir Twitter gönderisini NFT haline dönüştürdü. Paylaşımda yalnızca şu cümle yazılıydı: “Bu tweet bir ‘SANAT ESERİ’dir!”

Tweete en yüksek teklifi veren ise Global Agency’nin CEO’su İzzet Pinto oldu.

"AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar DEM Partili belediye başkanı istifa etti Bülent Arınç: Özgür Özel benim kahramanımdır İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak Sarallar çetesine operasyon, çetebaşı gözaltında