İzmir'de davul zurnayla helva dağıttılar

İzmir’in Dikili İlçesi’nde, 7’inci Cumhurbaşkanı Kenan Evren’in 98 yaşında yaşamını yitirmesinin ardından , bir grup davul zurna eşliğinde halka helva dağıttı.

Dikili Atatürk Meydanı'ndaki helva dağıtımı yoğun ilgi gördü. Helva dağıtımı anında bir kişinin "Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?" sorusu üzerine toplananlar bir ağızdan 'Darbeci bilirdik', 'Faşişt bilirdik' diye bağırdı. Helva dağıtımına katılan Dikili eski Belediye Başkanı CHP'li Osman Özgüven, "Bir yığın insanın katili darbeci Kenan Evren'i küçük bir tören ile andık. Gittiği yerde herhalde onu bekliyorlardır. Darısı bu ülkedeki diğer diktatörlerin başına" ifadesinde bulundu.

 12 Eylül mağdurlarından olan Hüseyin Demirdal da Kenan Evren'in doğal yollardan hayatını kaybetmesine üzüldüğünü belirtip, "Bu aslında 12 Eylül dönemine ilişkin sembolik bir protestodur. Kenan Evren burada semboliktir. Çünkü 12 Eylül kurumsal bir yapıydı, bir devlet yapısıydı. O dönemde görev alan herkesin hesap vermesi gerekir. Bu sadece Kenan Evren olayı değildir" dedi.

 12 Eylül mağdurlarından Zeki Çetinkoç, bu darbenin demokrasi bakımından ülkeyi en az 10 sene geriye götürdüğünü vurgulayıp, "Bizim açımızdan Kenan Evren diktatördür. Bu kişi yüzünden ömrümün üçte biri ceza evinde geçti. Hayatına neden olduğu yoldaşlarımızın onu gideceği yerde beklediklerini düşünüyorum" şeklinde açıklamada bulundu. Davullu, zurnalı helva dağıtımı sırasında birçok kişi de 12 Eylül darbesi ve yönetimini kınadı.

"AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar DEM Partili belediye başkanı istifa etti İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak Bülent Arınç: Özgür Özel benim kahramanımdır Sarallar çetesine operasyon, çetebaşı gözaltında Taksim Meydanı miting alanı değildir