İstanbul'daki terör saldırısına tepkiler

- MÜSİAD Genel Başkanı Olpak: - "Her zaman olduğu gibi şimdi de dimdik ayakta duracağımıza olan inancımızı bir kez daha tekrarlıyoruz" - TÜMSİAD Genel Başkanı Doğan: - "Kimse milletimizin sabrını daha fazla sınamaya kalkmasın. Millet olarak en zor, en karanlık günlerden bile her zaman birlik olarak güçlenerek çıktık ve bundan sonra da böyle çıkacağız" - İSTİB Başkanı Kopuz: - "Bu mücadeleyi alçaklık, şerefsizlik ve vatan hainliği değil, vatanseverlik kazanacaktır" - TÜGİAD Başkanı Çuhacı: - "Özellikle işbaşı saatleri seçilerek yapılmış bu saldırı, sadece güvenlik güçlerimizi değil masum insanlarımızı da hedef alarak alçaklığını göstermiştir"

İSTANBUL (AA) - Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, İstanbul'daki terör saldırısına ilişkin, "Millet olarak, son zamanlarda düzenlenen hain saldırılarla çok canımız yandı. Birliğimizin, kardeşliğimizin kenetlendiği ve bin aydan daha hayırlı, en kutsal ay olan mübarek Ramazan ayında böyle bir olayın yaşanmasından büyük üzüntü duyuyoruz." dedi.

İş dünyası temsilcileri Vezneciler'de Çevik Kuvvet polislerini pusuya düşüren terör saldırısını kınayan açıklamalar yayınladı.

Olpak mesajında, saldırıda şehit olan polislerle hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diledi.

Menfur saldırıyı kınayan Olpak, "Millet olarak, son zamanlarda düzenlenen hain saldırılarla çok canımız yandı. Birliğimizin, kardeşliğimizin kenetlendiği ve bin aydan daha hayırlı, en kutsal ay olan mübarek Ramazan ayında böyle bir olayın yaşanmasından büyük üzüntü duyuyoruz. Bu ve benzer saldırılar karşısında her zaman olduğu gibi şimdi de dimdik ayakta duracağımıza olan inancımızı bir kez daha tekrarlıyoruz. Bilinmelidir ki, terörün dili, dini, ırkı, mazereti olmaz." açıklamasında bulundu.

Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Genel Başkanı Yaşar Doğan ise, saldırıda yaşamını yitiren memleket evlatlarına Allah'tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı dileyerek, "Türkiye’nin huzur ve istikrarını bozmaya çalışanlar hain oyunlarına devam ediyorlar. Polis, sivil demeden alçakça canlara kıyan bu canilere en güzel cevabı, mübarek Ramazan ayında birlik ve beraberliğimizi koruyup, birbirimize her zamankinden daha fazla kenetlenerek vereceğiz." ifadelerini kullandı.

Karanlık ellerin Türkiye'deki yükselişi hedef aldığını belirten Doğan, "Unutulmasın ki bu hainler daha önce de Türkiye’nin istikrarlı yükselişine engel olmayı denediler, ancak başarılı olamadılar. Kimse milletimizin sabrını daha fazla sınamaya kalkmasın. Millet olarak en zor, en karanlık günlerden bile her zaman birlik olarak güçlenerek çıktık ve bundan sonra da böyle çıkacağız. İçerideki ve dışarıdaki terör grupları ve destekçilerine inat Türkiye, kaosa sürüklenen bir ülke olmayacak. Bilsinler ki bizleri korkutamayacaklar ve her zaman karşılarında güçlü bir iradeyi bulacaklar." dedi.

İstanbul Ticaret Borsası (İSTİB) Başkanı Ali Kopuz da terör saldırılarının, siviller arasında korku ve dehşet oluşturmak amacıyla gerçekleştirildiğini belirterek, "Hangi terör örgütü olursa olsun, bu saldırıları hangi amaçla gerçekleştiriyor olursa olsun, eylemin yöntemi ve hedefi düşünüldüğünde bu saldırı kötülüğe ve vatan düşmanlarına hizmet eder. Hem sivil ve silahsız, tamamen masum insanları hem de bu sivilleri korumakla görevli güvenlik güçlerini hedef alıyor ve katlediyorlar. Böyle saldırıları ancak vatan hainleri yapar. Her saldırıdan sonra aklıselim ve vicdan sahibi herkes 'içimiz yanıyor' diyor, 'ciğerimiz kanıyor' diyor… Evet, bugün de içimiz yanıyor, ciğerimiz kanıyor, ama ben inanıyorum ki alçakça saldırılarla masumları hedef alanlar kazanamayacaklar...Bu mücadeleyi alçaklık, şerefsizlik ve vatan hainliği değil, vatanseverlik kazanacaktır." açıklamasını yaptı.



- "İşbaşı saatleri terör gruplarının alçaklığının göstergesi"


Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Başkanı Rahmi Çuhacı da mesajında, saldırıda yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet, yakınları ve Türk halkına baş sağlığı diledi. Çuhacı, söz konusu saldırının güvenliği ve huzuru sağlamak için görev yapan emniyet mensuplarını ve Türk milletini hedef aldığını kaydederek şöyle devam etti:

"Bu tür insanlık dışı saldırıların milli bütünlüğümüzü bozmasına izin vermemeliyiz. Terörün ideolojisi, iyisi, kötüsü olmaz. İnsanların özellikle işbaşı saatleri seçilerek yapılmış bu saldırı, sadece güvenlik güçlerimizi değil masum insanlarımızı da hedef alarak ne kadar alçakça olduğunu göstermiştir." dedi.


İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu "AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti Bülent Arınç: Özgür Özel benim kahramanımdır Sarallar çetesine operasyon, çetebaşı gözaltında