İstanbul'da kademeli mesai yanlış uygulanıyor

İstanbul'da uygulanan kademeli mesai trafik yoğunluğunu düşürme konusunda bir işe yaramadı. Bütün kurumların aynı saatte çıkması nedeniyle çıkış saatlerinde yine yoğun bir trafik oluşuyor.

İstanbul'da uygulanmaya konulan kademeli mesai uygulamasının tarfik yoğunluğunu azaltma açısından bir işe yaramdığı gözlendi. Çünkü saat 16.30 itibariyle İstanbul'da trafik yine kilitleniyor. Üstelik henüz okullar açılmadığı halde trafik yoğunluğu yüzde 56'ya kadar ulaşabiliyor. Peki neden böyle oldu, kademeli mesai sistemi yanlış mı uygulanıyor?

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya 22 Ağustos 2020 tarihinde yaptığı açıklamada İstanbul'da kademeli mesai saatlerini uygulamaya başlayacaklarını söylemişti. Ancak valinin açıklamasında sözünü ettiği "kademeli" sistemin sadece sabah işe başlama saatleri için geçerli olduğu ortaya çıktı. Çünkü akşam mesai bitimleri yine bütün kurumların aynı saate ayarlanmış durumda

Vali Yerlikaya, vardiya sistemiyle mesai yapan İl Jandarma, İl Emniyet Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanlığı, Büyükşehir ve İlçe Belediyeleri, Sağlık Kuruluşları ile diğer tüm kamu kurum ve kuruluşlarının 28 Eylül 2020 tarihinden itibaren; mesaiye kademeli olarak saat 07.00, 08.00 ve 09.00’da başlayacaklarını belirmiş, yeni mesai saatlerinin Büyükşehir ve İlçe Belediyelerinde 08.00-16.30, sağlık kurumlarında 08.30-16.30 olarak belirlendiğini kaydeden Vali Yerlikaya, diğer tüm kamu kurum ve kuruluşlarında mesainin 09.00-16.30 saatleri arasında olacağını söylemişti.

Sabah saatlerinde uygulanan kademeli mesai uygulamasının akşam saatlerinde uygulanmaması İstanbul'da akşam trafiğini yine aynı şekilde olumsuz etkiliyor. Eskiden saat 17.00 itibariyle başlayan trafik yoğunluğu şimdi saat 16.30 itibariyle başlıyor. Trafik yoğunluğunun azalması ise söz konus değil. Özellikle de okullar henüz açılmamışken yaşanan bu yoğunluğun okullar açıldığında nasıl bir hal alacağı ise merak konusu oldu.

İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu "AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti Bülent Arınç: Özgür Özel benim kahramanımdır Sarallar çetesine operasyon, çetebaşı gözaltında