İsrail'den İran'a İHA'lı misilleme

İsrail, İran'ın misilleme cevabına aynı şekilde misillemeyle cevap verirken, İran tarafı yapılan saldırının püskürtüldüğünü açıkladı.

İsrail, 19 Nisan 2024'te, İran'ın "Gerçek Vaat" adını verdiği operasyonuna misilleme olarak İsfahan şehrini hedef aldı. İran Devlet Televizyonu'na göre, İsrail'in gönderdiği 3 drone, İran'ın hava savunma sistemleri tarafından başarıyla imha edildi. İran'da, güvenlik tedbirleri çerçevesinde tüm uçuşlar geçici olarak durduruldu.

DETAYLAR VE İRAN'IN AÇIKLAMALARI

İran'dan yapılan açıklamalarda, İsfahan'daki patlamaların, İsrail'in gerçekleştirdiği füze saldırısı sonucu değil, hava savunma sistemlerinin aktivasyonundan kaynaklandığı belirtildi. İran'ın hava savunma sistemlerinin etkin bir şekilde müdahalede bulunduğu ve böylece daha büyük bir zararın önüne geçildiği vurgulandı.

ABD'DEN GELEN BİLGİLER

Amerikan medya kuruluşları ABC News, CBS News ve CNN, ABD'li yetkililere dayanarak, İsrail'in İran içerisindeki bazı noktaları hedef aldığını duyurdu. Haberlerde, İsrail'in aynı zamanda Suriye ve Irak'taki bazı noktaları da vurduğu bilgisi paylaşıldı.

ABD VE İSRAİL ARASINDAKİ İLETİŞİM

Dün gerçekleştirilen Refah operasyonu toplantısında İsrail, ABD'ye önümüzdeki 24 veya 48 saat içinde İran'ı hedef alacağını bildirdi. CNN'e konuşan bir ABD'li yetkili, Biden yönetiminin bu karşı saldırıya yeşil ışık yakmadığını ve bölgede geniş çaplı bir çatışma istemediğini ifade etti. İsrail'in saldırıyı önceden duyurduğu ve ABD'nin bu eylemi desteklemediği belirtildi. ABD Dışişleri Bakanlığı ve Pentagon ise bu saldırıları henüz doğrulamadı.

Lüks düşkünü vekillere sert çıktı FED altıncı kez aynı kararı aldı Türkiye de davaya müdahil Yüksek İstişare Kurulu'ndan 'Yeni Anayasa' mesajı Taksim ısrarında polisler yaralandı Sakarya'da 8 gündür kayıp olan kişi ölü bulundu