İsrail, Almanya'da protesto edildi

Almanya'da İsrail'in Mescid-i Aksa'ya ve Filistinlilere yönelik saldırıları protesto edildi

Almanya'nın Wuppertal kentinde, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya ve Filistinlilere yönelik saldırıları yaklaşık bin araçlık konvoyla protesto edildi.

Türkiye Sevdalıları Wuppertal Derneği öncülüğünde oluşturulan konvoya, Türklerin yanı sıra Filistinliler ve diğer milletlerden kişiler de katıldı.

Araçların çoğuna Türk bayraklarının asıldığı gösteride, klakson çalınarak İsrail'in Doğu Kudüs'e ve Filistinlilere yönelik saldırılar protesto edildi.

Gösteride, "Filistin yalnız değildir", "Mehmetçik Filistin'e", "Barış gücü Filistin'e" gibi slogan atıldı.

Türkiye Sevdalıları Wuppertal Derneği Başkanı Murat Güneş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Basın özgürlükçüleri nerede? Demokrasi bekçileri nerede? Filistinlinin kanı ABD ve Birleşmiş Milletlerin eline bulaşmıştır. Almanya tarihinde böyle bir konvoy görülmedi. Yaklaşık bin araç 'Filistin'e özgürlük' için Almanya sokaklarında. Artık sabır taşımız çatladı, bıçak kemiğe dayandı." dedi.

Konvoydakiler şehir merkezinde dolaşarak İsrail'i protesto etti.

İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu "AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti Bülent Arınç: Özgür Özel benim kahramanımdır Sarallar çetesine operasyon, çetebaşı gözaltında