Işıklar Askeri Hava Lisesi’nde aileli mezuniyet gururu

Işıklar Askeri Hava Lisesi, 2013-2014 eğitim öğretim yılında 156. dönem mezunlarını verdi. 140 öğrencinin diploma aldığı programda, aşırı sıcaktan etkilenen ve fenalık geçiren bir öğrenciye sağlık ekipleri müdahale etti. Töreni...

Işıklar Askeri Hava Lisesi, 2013-2014 eğitim öğretim yılında 156. dönem mezunlarını verdi. 140 öğrencinin diploma aldığı programda, aşırı sıcaktan etkilenen ve fenalık geçiren bir öğrenciye sağlık ekipleri müdahale etti. Töreni terk etmek istemeyen öğrenci, bir kez daha fenalaşınca tören alanının dışına alınarak tedavi edildi. Coşkulu kutlamalara sahne olan mezuniyet törenine katılan veliler gözyaşlarını tutamadı. Polis okullarının aksine askeri okullarda velilerin mezuniyet törenine davet edilmesi dikkatlerden kaçmadı. Hatırlanacağı gibi geçtiğimiz günlerde polis koleji ve akademisinde mezuniyet törenlerine aileler davet edilmemişti.

Mezuniyet törenine; Hava Kuvvetleri Komutanı Hava Orgeneral Akın Öztürk, Vali Münir Karaloğlu, Hava Eğitim Komutanı Hava Korgeneral Mehmet Çetin ile öğrencilerin aileleri katıldı. Program öncesi tören kıtasını selamlayan Hava Kuvvetleri Komutanı Hava Orgeneral Akın Öztürk, şeref defterini imzaladıktan sonra okulun elde ettiği belge ve kupaları inceleyip öğrencilerden bilgi aldı.

DUYGU DOLU ANLAR YAŞANDI

Ardından, Işıklar Askeri Hava Lisesi Komutanlığı’nda gerçekleştirilen törende duygu dolu anlar yaşandı. Çocuklarının mezuniyetini izleyen kimi anne babalar, gözyaşlarına hakim olamadı. Işıklar Askeri Hava Lisesi Komutanı Hava Pilot Kurmay Albay İshak Dayıoğlu, yaptığı konuşmada, 169 yıllık tarihi boyunca bir çok komutan, lider ve devlet adamı yetiştiren Işıklar Askeri Lisesi’nin 2008 yılında Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı Hava lisesi olarak hizmet vermeye başladığını hatırlattı. Dayıoğlu, “Tarihten getirdiği güçlü birikimi, Türk Hava Kuvvetleri'nin çağdaş vizyonuyla birleştiren okulumuz, çok kısa bir sürede ulusa ve uluslararası alanda elde ettiği dereceler ile eğitimde bir cazibe merkezi haline gelmeyi başarmıştır.” dedi.

Öğrenciler ve velilere seslenen Dayıoğlu, şunları kaydetti: “Bizler, komutanlarınız olarak, şanlı Türk bayrağını en yükseklerde dalgalandıracağınıza gönülden inanıyor ve sizlere güveniyoruz. Yüreklerinizden merhamet duygusu, ruhlarınızdan vatan, bayrak ve insanlık sevgisi hiç eksik olmasın. Yolunuz açık bahtınız aydınlık olsun. Değerli veliler, sevgili evlatlarınızı, beş yıl önce mazisi şan ve şerefle dolu olan Türk Silahlı Kuvvetleri'ne emanet ettiniz. Bizlere güvendiniz. Ne mutlu sizlere ki şu anda yavrularımızın mezuniyetini gururla izliyor ve kıvanç duyuyorsunuz. Emsalleri ile kıyasla birçok alanda çok daha iyi yetişen ve birçok elemeden geçerek mezuniyeti hak eden evlatlarınızla ne kadar gurur duysanız azdır.”

Okulun dönem birincisi Hava Liseli Seyit Alp Herdem ise şu konuşmayı yaptı: “Hava Kuvvetleri saflarına 14 yaşında genç dimağlar olarak katılan bizler, ilk yıllardan bu yana kazandığımız havacılık kültürü ve temel değerler anlayışı ile Hava Harp Okulu'na hazır hale getirildik. Burada aldığımız eğitimi, Hava Harp Okulu'nda alacağımız eğitimle birleştirerek, Hava Kuvvetleri bünyesinde vatanımıza ve milletimize kanımızın son damlasına kadar en iyi şekilde hizmet edeceğiz. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere göklerde gösterdiği hedefe ulaşabilmek amacıyla emin adımlarla yürüyen 156. dönem mezunları olarak bu yolda yılmadan devam edeceğiz. Gökyüzündeki sarsılmaz güce yeni katılan akıncılar olarak cehdimizi ve gayretimizi esirgemeyeceğiz.”

“RADYASYONA KARŞI KORUNMA SAĞLAYAN KUMAŞ ÜRETEN GENÇ OKUL BİRİNCİSİ OLDU”

Hava Kuvvetleri andı, mezun olan öğrenciler tarafından hep birlikte okunmasının ardından dereceye giren ilk üç öğrenciye diplomaları verildi. Hava Kuvvetleri Komutanı Hava Orgeneral Akın Öztürk, TÜBİTAK tarafından orta öğretim kurumları arasında düzenlenen yarışmada geliştirdiği, “Radyasyona karşı korunma sağlayan kumaş” ile Kimya dalında Türkiye birinciliği ve yılın genç araştırmacısı ödülü kazanan okulun dönem birincisi Seyit Alp Herdem’e diplomasını verdi. Akın Öztürk, Amerika’da yapılacak bilim olimpiyatlarında Türkiye’yi temsil edecek Herdem’i tebrik etti.

Dönem ikincisi Yasin Bayrak, diplomasını Vali Münir Karaloğlu’ndan alırken, dönem üçüncüsü Aziz Kaçar’ın diplomasını ise Hava Eğitim Komutanı Hava Korgeneral Mehmet Çetin verdi. Bursa Garnizon ve Bölge Jandarma Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldık ise dönem dördüncüsü öğrencilerin diplomalarını teslim etti.

Dönem birincisi Seyit Alp Herdem’in yaş kütüğüne 156. dönem mezunları plaketini çakmasının ardından tören geçişi gerçekleştirildi. Programın sonunda tribünlere koşan öğrenciler, ailelerine karanfil attı. Şarkılar söyleyerek eğlenen öğrenciler, kep fırlatarak mezuniyetlerini kutladı. Son olarak tören alanına giren veliler ise çocuklarına sarılarak mezuniyetlerini tebrik etti.

FENALIK GEÇİRDİ, TÖREN ALANININ TERK ETMEDİ

Bu arada, diploma töreni öncesinde sıcak nedeniyle tören alanında bekleyen bir öğrenci rahatsızlandı. Ön sırada duran genç, dizlerinin üzerine çökerek sağlık ekiplerini bekledi. Yapılan müdahalenin ardından tören alanından ayrılmak istemeyen öğrenci, ayağa kalkarak programa devam etti. Ancak bir süre sonra tekrar fenalaşınca, sağlık ekipleri tarafından kenara alınarak tedavi edildi. Gencin, tören alanını terk etmek istememesi izleyenlerce alkışlandı.

CİHAN

"AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak Bülent Arınç: Özgür Özel benim kahramanımdır DEM Partili belediye başkanı istifa etti Sarallar çetesine operasyon, çetebaşı gözaltında