İşçi Bakan Yardımcısı: Kriz Nedeni ile 120 Bin Kişi İşini Kaybedecek

Rusya İşçi Bakan Yardımcısı Sergey Velmiakin, yaşanan ekonomik durgunluk nedeni ile yıl sonuna kadar 120 binden fazla kişinin işinin kaybedeceğini söyledi.

Rusya İşçi Bakan Yardımcısı Sergey Velmiakin, yaşanan ekonomik krizle ilgili konuştu. Bakan ekonomik durgunluk sebebi ile sene sonuna kadar 120 binden çok insanın işini kaybedeceğini söyledi.

RUSYA'DA İŞLER KÖTÜYE GİDİYOR

Ukrayna krizi, yaptırımlar ve petrol fiyatlarının düşmesi sebebi ile Rusya ekonomisinin 2015'de en az yüzde 3 küçülmesi bekleniyor. Rusya bütçede yüzde 10 sıralarında küçülme planlarken, ülke şirketleri de giderlerini kıstı.

RAKAM DAHA DA FAZLA OLABİLİR

Velmiakin, yeni işsiz sayısını hesaplarken 500'den çok çalışanı bulunan şirketleri temel aldıklarını açıkladı. Rusya Federal İstatistik Servisi'nin verilerine oranla Rusya'da işsizlik Ocak ayında yüzde 5,5'e arttı. Aralık ayında işsizlik oranı yüzde 5,3 şekilde gerçekleşmişti. Ocak ayında 202 bin artan işsiz sayısı 4 milyon 176 bine arttı. Son altı ayda en az 500 bin insanın işini kaybettiği belirtiliyor.

İŞSİZLİK RUSYA İÇİN ÖNEMLİ SORUN

Rusya'da Aralık ayında 883 bin bulunan kayıtlı işsiz sayısı ise Ocak sonunda 924 bine arttı. Rusya'da aktif iş gücü yekün nüfusun yüzde 52'si (75,9 milyon) şekilde değerlendiriliyor.

Kaynak: HABERLER.COM

İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu "AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti