Irak'taki yolsuzluk karşıtı gösteriler

- Kerkük'te Sadr yanlıları ülkedeki yolsuzlukları protesto etmek için gösteri düzenledi

KERKÜK (AA) - Irak'ın Kerkük kentinde onlarca kişi ülkedeki yolsuzluklarla mücadele edilmesi için gösteri düzenledi.

Sadr Hareketi Kerkük Temsilciliğinde bir araya gelen Şii lider Muktada es-Sadr yanlısı onlarca kişi, kentteki Hazal Timimi Camisi'nde kıldıkları cuma namazının ardından düzenledikleri gösteride hükümetin yolsuzlukla ilgili politikalarını protesto etti.

AA muhabirine konuşan Sadr Hareketi Kerkük Temsilcisi Şeyh Raid es-Sahri, Sadr'ın çağrısı üzerine burada toplanan halkın, mevcut hükümetin yolsuzluklarına tepki göstermek amacıyla açlık grevi başlattığını belirtti.

Pazar gününe kadar devam edecek açlık grevi ile hükümete gereken mesajı vermeyi hedeflediklerini kaydeden Sahri, "Mesajımız şu: Artık yolsuzluktan arının ve halkın yakasından düşün. Enerji zengini olan Irak halkının açlık ve güvenlik sorunları ile kaderine terk edilmesi kabul edilemez. Yetkililerin buna hakkı yok. Dolayısıyla yolsuzluklar son bulana kadar demokrasi çerçevesindeki eylemlerimiz sürecek." ifadelerini kullandı.

İmad Erkavazi isimli gösterici ise yıllardır devem eden yolsuzluklar nedeniyle insanların perişan durumda olduğunu dile getirerek, "Burada bir araya gelen Kerkük'teki tüm etnik ve mezhep grupları tepkilerini başlattıkları açlık greviyle gösteriyor. Bununla bir sonuç alamazsak başka yollar deneyeceğiz ve tepkimizi duyurmaya devam edeceğiz. Haklarımızdan asla vazgeçmeyeceğiz. Buradan Bağdat'a gidip yolsuzluğun kaynağı olan Yeşil bölgede eylem yapacağız.'' diye konuştu.


İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu "AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti Bülent Arınç: Özgür Özel benim kahramanımdır Sarallar çetesine operasyon, çetebaşı gözaltında