IOF Başkanı Kaas: Dünyada oryantiringte en ayrıcalıklı yer Manavgat

Uluslararası Oryantiring Federasyonu (IOF) Başkanı Astrid Waaler Kaas, dünyanın en güzel oryantiring (koşarak yön bulma) sporunun yapıldığı ülkelerden birinin Türkiye olduğunu söyledi.

Uluslararası Oryantiring Federasyonu (IOF) Başkanı Astrid Waaler Kaas, dünyanın en güzel oryantiring (koşarak yön bulma) sporunun yapıldığı ülkelerden birinin Türkiye olduğunu söyledi.

Dünyada bir asır önce İskandinav ülkesi İsveç'te başlayan pusula ve harita yardımıyla yapılan sporun 15 yıldır aktif şekilde yapılmasının memnuniyet verici olduğunu belirten Kaas, sporun yılın 12 ayı yapılmasında Antalya bölgesinin tarihi ve doğal güzelliği ve 'kendine özgü' parkur zenginliğiyle ayrıcalıklı gördüklerini kaydetti.

Geçen yıl Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Selge ve Seleukeia Antik Kent'lerde yapılan ortantiring yarışları görüntülerinin IOF'dan takdir ve beğeni aldığını belirten Kaas, "Ortantiring sporcuları tarihinde ilk defa Nepal'dan sonra Türkiye'de Manavgat'ta Selge ve Selekeia Antik Kent'inde spor yaptı. Bin 300 sporcunun hepsi memnun kaldı. Selge ve Seleukeia Antik Kent'lerini İskandinav sporcuları çok iyi biliyor. Hayranlıklarını her zaman dile getiriyor. Bazı İsveç, Danimarka, Finlandiya ve Norveçli oryantiring takımları yılda 2 defa antramanlarını Beşkonak Köprülü Kanyon ile Selge Antik Kent'te yaptı. Manavgat oryantirig sporunda bizim için en ayrıcalıklı yer." diye konuştu.

Öte yandan İsveç Hallsberg Oryantiring Okulu bahar dönemi oryantiring antremanlarına Manavgat'ın Beşkonak Köprülü Kanyon'da başladı. Okulun 37 öğrencisi antreman öncesi Roma döneminde kalma tarihi Oluk Köprü önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Eon Turizm Organizatörü Veysel Güler, İskandinav sporcuların bölegeye ilgisinin her geçen gün arttığını söyledi.

İsveç, Danimarka, Finlandiya ve Norveçli ortantiring sporularının bölgenin parkur alanına hayran kaldıklarını altını çizen Güler, "Geçen yıl bölgeye 600'ün üstünde sporcu getirdik. Her geçen gün talep artıyor. İskandinav ülke oryantiring sporcuları Köprülü Kanyon, Selge, Side ve Seleukeia Antik Kent'e hayran. Tarihi ve doğal güzelliği zenginliğimiz ülkemize yabancı sporcu ve turist gelmesinde en önemli etken. Yabancı sporcuların Manavgat'ın doğal parkur alanlarına hayran. Bölge gelecekte dünyada oryantiring sporunda söz sahibi olağına inanıyoruz. Talepler bize bunu haber veriyor. " ifadesini kullandı.
CİHAN

"AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak Bülent Arınç: Özgür Özel benim kahramanımdır DEM Partili belediye başkanı istifa etti Sarallar çetesine operasyon, çetebaşı gözaltında