Instagram ücretli mi olacak? Facebook ve Instagram aylık ücreti ne kadar olacak?

Instagram ve Facebook kullanıcılarının keyfini kaçıracak yeni bir uygulama hayata geçiyor. Her iki platform da ücretli hale geliyor.

Instagram ve Facebook'un ücretli hale getirileceği iddiaları günlerdir sosyal medyada konuşuluyordu. Sosyal medya kullanıcılarının korktukları sonunda başlarına geldi. Twitter'dan sonra Facebook ve Instagram da artık ücretli oluyor. Bu durum sadece onları "reklamsız kullanmak isteyenler" için geçerli olacak gibi görünse de reklamlı kullanmaya devam edeceklerin reklamla büyük bir imtihana hazırlanmaları gerektiğini de gösteriyor. Çünkü, ücretli versiyona geçmeyenler reklamlı kullanımı kabul ettiğini beyan etmiş oluyor. Bu durumu fırsat bilen platformlar da muhtemelen reklam oranını artıracaklar. Yani her iki paylaşımdan biri belki de reklam olarak karşınıza çıkacak. 

INSTARAM ÜCRETLİ Mİ OLUYOR? 

New York Times'ın haberine göre, Facebook ve Instagram'ın ana şirketi Meta, her iki sosyal medya platformunda da kullanıcılara reklam göstermeyen, ücretli bir abonelik modelini hayata geçirmeyi planlıyor.

Reklamsız seçenekler yalnızca Avrupa Birliği'nde mevcut olacak ve muhtemelen bölgedeki düzenleyici denetim ve gizlilik endişelerine bir yanıt olacak. Meta'nın planlarına yakın kaynaklar, Facebook ve Instagram abonelikleri için ödeme yapan kullanıcıların uygulamalarda herhangi bir reklam görmeyeceğini söylüyor.

Meta'nın AB'de Facebook ve Instagram'ın ücretsiz versiyonlarını reklamlarla birlikte kullanıma sunmaya devam edeceği belirtiliyor. Uygulamaların ücretli versiyonlarının ücretinin ne kadar olacağı ya da şirketin bunları ne zaman piyasaya süreceği belli değil.

Bu hamle Meta gibi teknoloji şirketlerinin özellikle Avrupa'daki yeni düzenlemelere uymak için ürünlerini nasıl yeniden tasarlamaları gerekebileceğini gösteriyor. AB'nin Genel Veri Koruma Yönetmeliği (GDPR) ve Dijital Piyasalar Yasası gibi yasalar, şirketlerin kişisel verileri reklam için nasıl kullanabileceğini sınırlıyor.

Reklamsız ücretli bir seçenek sunmak, Meta'nın reklamları hedeflemek için kullanıcı verilerini analiz etmeye dayanan mevcut iş modeliyle ilgili bazı yasal endişeleri gidermesine yardımcı olabilir. Ancak, kaç kullanıcının abonelik için gerçekten ödeme yapacağı belirsiz.

Threads'in, düzenleyicilerin kişisel gizlilik kaygıları nedeniyle henüz AB'de kullanılamadığını belirtelim. Ayrıca Meta, Temmuz ayında AB kullanıcılarının VPN'ler aracılığıyla uygulamasına erişmesini engellemek için bazı önlemler aldı. Sosyal medya devi Threads'i AB'de ne zaman piyasaya sürmeyi planladığını söylemedi, ancak uygulama bu yılın ilerleyen günlerinde, özellikle reklamsız abonelikle birlikte bölgede kullanıma sunulabilir.

Meta gelirinin büyük kısmını hedefli reklam satışından elde ediyor. Avrupa Birliği, şirketin reklam işinin yaklaşık %10'unu oluşturuyor ve bu da onu Kuzey Amerika'dan sonra en kazançlı ikinci bölge yapıyor.

Çeyrek ve gram altın fiyatlarında son durum Bu özellikleri taşımayan arabalar satılamayacak Nikah memuru imamın dua etmesine engelledi Avrupa'nın en iyi sahil kasabaları listesi Atanacak öğretmen sayısı açıklandı Gazze'nin dünyaya açılan tek kapısı işgal edildi