İnşaat mühendislerinden Başkan Sözlü’ye 5 Ocak desteği

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şube Başkanı Nazım Biçer, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün 5 Ocak Stadyumu’na AVM yapılmayacağına ilişkin açıklamasının sevindirici olduğunu söyledi. Biçer, “Açıklamayı...

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şube Başkanı Nazım Biçer, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün 5 Ocak Stadyumu’na AVM yapılmayacağına ilişkin açıklamasının sevindirici olduğunu söyledi. Biçer, “Açıklamayı Hüseyin Sözlü’den alınmış bir söz olarak kabul ediyoruz.” dedi.

İMO’nun 5 Ocak Stadyumu’nun AVM olmaması için Mimarlar Odası ile birlikte hareket ettiğini hatırlatan Biçer, Mimarlar Odası’nın açtığı proje yarışmasında, şehrin hafızasını koruyan, Adanalıların sportif, kültürel faaliyetlerini sürdürebilecekleri projeler yer aldığını kaydetti. Biçer, “Sayın Sözlü’nün, kent kültürünün gelişimini gözeten, alanın sportif özelliklerini koruyan bu projeleri değerlendirmeye almasının alana ilişkin yapılacaklar konusunda olumlu seçenekler sunacağına inanıyoruz.” diye konuştu.

İMO’nun Türkiye’de ve Adana’da doğal varlıkların, yaşam alanlarının korunarak geliştirilmesini yaşamsal bir olgu olarak değerlendirdiğini vurgulayan Biçer, “Ülkemizde yaşananlar da göstermektedir ki çevre sorunları ile toplumsal sorunlar ayrılmaz bir ilişki içendedir. Eşit, adil, demokratik bir topluma ulaşma yolunda sağlıklı, ilerletici adımlar atabilmek insana, doğaya, yaşama sahip çıkmakla mümkündür. 11 yılı aşkın süredir AKP iktidarının baskıcı yönetimi altında olan ülkemizde yaşam alanlarımız talan edilmiş, kentsel dönüşüm süreçleriyle de bu tahribatlar arttırılmıştır. Bu ranta dayalı anlayış ile kentlerimizde telafisi zor hatta imkansız değişimler yaratılmaktadır.” dedi.

Biçer, bunun çarpıcı örneklerinden birinin de kamuoyunun yakından bildiği, uzunca bir süredir karşı çıkışların yansıtıldığı 5 Ocak Stadyum alanı için hazırlanan AVM ve çok katlı konut yapımını içeren planlarla Adana’da karşılarına çıktığını belirtti.

CİHAN

"AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar Bülent Arınç: Özgür Özel benim kahramanımdır İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti Sarallar çetesine operasyon, çetebaşı gözaltında