İl Özel İdaresi asfalt sezonunu açtı

Sivas İl Özel İdaresi, 2014 yılı asfalt sezonunu düzenlenen törenle açtı. Yeni iş makinalarının da hizmete girdiği törende 8 bin km yol ağının 3 bin km’sinin asfalt olduğu bu yıl bin 700 km yolda çalışma yapılacağı kaydedildi.Asfalt...

Sivas İl Özel İdaresi, 2014 yılı asfalt sezonunu düzenlenen törenle açtı. Yeni iş makinalarının da hizmete girdiği törende 8 bin km yol ağının 3 bin km’sinin asfalt olduğu bu yıl bin 700 km yolda çalışma yapılacağı kaydedildi.

Asfalt Plenti Tesislerinde düzenlenen törende konuşan Vali Alim Barut, Sivas’ta zor coğrafi koşullarda hizmet vermeye çalıştıklarını belirtti. Halil Rıfat Paşa’nın ‘Ulaşamadığın Yer Senin Değildir’ sözünü hatırlatan Vali Barut, “Ulaşamadığımız yerlere yeni araçlarımız ile hizmet götüreceğiz ve böylece Sivas’ın her köşesi bizim olacak. 8 bin kilometre yol ağı ile çok hizmet gitmesi gereken yer var. İçme suyu asfalt ve diğer hizmetler gibi işleri yapmamız gerekiyor. İnşallah bu yıl içerisinde belirlenen program üzerinde iş gerçekleştireceğiz.” şeklinde konuştu.

İl Özel İdaresi Genel Sekreter Salih Ayhan ise bin 200 köy ve 800 mezraya hizmet götürdüklerini kaydederek, 200 iş makinesi ve 650 personel ile sahada çalışmaların gerçekleştirildiğini dile getirdi. Mart ayından itibaren kırsalda ekiplerin çalışmalara başladıklarını söyleyen Ayhan, yeni alınan iş makinelerinin de hizmete girmesiyle işlerin daha hızlı ve titizlik içinde yapılacağına dikkat çekti.

2014 yılı yatırım programı kapsamında 300 km birinci kat asfalt, 400 km stabilize kaplama ve bin km de asfalt yama çalışması yapılacağını belirten Ayhan, “8 bin 500 km yol ağımız var. 3 bin kilometresi asfaltlı durumda. Geniş yol ağına sahip ilimizde Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğümüz de İl Genel Meclisi’nin kararı ile her yıl bütçesi artırılarak projelerini gerçekleştirmekte.” dedi.

Yeni alınan iş makineleri ile Sivas’ın yol sorununu çözmeye çalışacaklarını anlatan Ayhan, “2,5 milyon TL’ye 10 adet kamyon aldık. Araç parkurumuzu genişleterek saha da daha güçlü olacağız. Araçlarımızın ilimize hayırlı olmasını diliyor, kazasız-belasız iş sezonu geçirmelerini diliyorum.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından 2014 yılı asfalt sezonu okunan duaların ve kesilen kurbanın ardından açıldı. Programa ilçe kaymakamları, kurum müdürleri, il genel meclisi üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı. CİHAN

"AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar DEM Partili belediye başkanı istifa etti Bülent Arınç: Özgür Özel benim kahramanımdır İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak Sarallar çetesine operasyon, çetebaşı gözaltında