İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı yapıldı

Bitlis’te İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu, Temmuz 2014 olağan toplantısı Vali Yardımcısı Akif Pektaş başkanlığında yapıldı. Toplantıda il düzeyinde istihdam ve mesleki eğitim politikalarının oluşturulması, istihdamı koruyucu,...

Bitlis’te İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu, Temmuz 2014 olağan toplantısı Vali Yardımcısı Akif Pektaş başkanlığında yapıldı.

Toplantıda il düzeyinde istihdam ve mesleki eğitim politikalarının oluşturulması, istihdamı koruyucu, geliştirici ve işsizliği önleyici tedbirler ile mesleki eğitim uygulamalarının izlenmesi ve değerlendirilmesine yönelik konular ele alındı. Burada konuşan Vali Yardımcısı Akif Pektaş, toplantının amacını ve toplantıda ele alınacak olan konuları değerlendirdi. Kurum faaliyetleri hakkında bilgi veren Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Alaattin Aslan ise açılan kurslar, istihdam edilen kişiler ve ödenen ücretlerle ilgili sunum yaptı. 2014 yılında konfeksiyon işçisi ve diğer mesleklerde 6 ayrı işyerinde istihdam garantili mesleki eğitim kursu açıldığını ve açılan bu kurslardan 373 kişinin faydalandığını belirten İŞKUR Müdürü Aslan, işbirliği kapsamında kamu kurum ve kuruluşlarda 5 kurs açıldığını ve 202 kişinin bu kurslardan faydalanarak; bu kursiyerlere günlük 20 tl ücret ödendiğini söyledi.

İşbaşı eğitimi programı kapsamında 95 program düzenlediklerini aktaran Aslan, "Toplam 109 kişi bu programlardan faydalandı. Bu kişiler değişik işyerlerinde ve değişik mesleklerde 6 ay süreyle kendilerine günlük 25 lira ücret ödenerek istihdam edildi. Hükümlülere yönelik olarak kepçe operatörlüğü ve bilgisayar kursu açılarak toplam 45 hükümlünün bundan faydalanması sağlandı. Milli eğitim müdürlükleri, belediyeler, ve diğer kamu kurumlarıyla toplum yararına programlar düzenlenmiş olup; ilgili programlar süresi tamamlandığı için sonlandırılmıştır. 2014 yılı için Toplum Yarına Programlar (TYP) ödeneği gönderilmesi durumunda tekrar belirtilen kurumlarla TYP düzenlenecektir. Ancak kurum mevzuatımızda yapılan değişiklikle bundan sonra 35 yaş üstü erkekler; kadınlar, engelliler, eski hükümlüler ve terör mağdurları öncelikli olarak TYP programlarından yararlandırılacaklardır. Ayrıca kendi işini kurmayı düşünen girişimcilere yönelik ise girişimcilik eğiti-minin açılması planlanmaktadır." diye konuştu.

CİHAN

"AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti Sarallar çetesine operasyon, çetebaşı gözaltında Bülent Arınç: Özgür Özel benim kahramanımdır