İçişleri Bakanı Soylu, Kastamonu'da

- Soylu: (1) - "Bir taraftan Lice'de, bir taraftan Mardin'de, bir taraftan Bestler Dereler'de, bir taraftan Hakkari'de, İkiyaka Dağları'nda askerimiz, polisimiz, korucumuz büyük bir mücadele ortaya koyuyor. Hani dağlar onlarındı. Bizim aslanlarımız, bizim evlatlarımız onları kovalıyor, onlar da sıçan gibi kaçıyorlar, sıçan gibi" - "Kandil'den laf üretiyorlar, referandumda 'hayır' deyin diye. O kadar yüreğiniz varsa Kandil'de it gibi saklanacağınıza bu ülkenin sınırları içine gelin de gösterelim bakalım neyin ne olduğunu"

KASTAMONU (AA) - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bir taraftan Lice'de, bir taraftan Mardin'de, bir taraftan Bestler Dereler'de, bir taraftan Hakkari'de, İkiyaka Dağları'nda askerimiz, polisimiz, korucumuz büyük bir mücadele ortaya koyuyor. Hani dağlar onlarındı. Bizim aslanlarımız, bizim evlatlarımız onları kovalıyor, onlar da sıçan gibi kaçıyorlar, sıçan gibi." dedi.

Bakan Soylu, Taşköprü ilçesinde belediye tarafından yapımı tamamlanan tesislerin toplu açılış törenine katıldı.

Ülke genelinde terörle mücadelenin aralıksız devam ettiğini dile getiren Soylu, operasyonların terör örgütlerinin kökü kazınıncaya kadar sürdürüleceğini vurguladı.

Ülkenin birlik ve beraberliğine karşı adım atmaya kalkışanların bunun bedelini ödemek zorunda olduklarına dikkati çeken Soylu, şöyle devam etti:

"Şu anda evlatlarımız 32'nin üzerinde operasyon yapıyor. Bir taraftan Lice'de, bir taraftan Mardin'de, bir taraftan Bestler Dereler'de, bir taraftan Hakkari'de, İkiyaka Dağları'nda askerimiz, polisimiz, korucumuz büyük bir mücadele ortaya koyuyor. Hani dağlar onlarındı. Bizim aslanlarımız, bizim evlatlarımız onları kovalıyor, onlar da sıçan gibi kaçıyorlar, sıçan gibi. Kandil'den laf üretiyorlar, referandumda 'hayır' deyin diye. O kadar yüreğiniz varsa Kandil'de it gibi saklanacağınıza bu ülkenin sınırları içine gelin de gösterelim bakalım neyin ne olduğunu. Merak etmeyin, sadece sınırlarımız içinde değil, biraz sabırlı olun. Buradan o Kandil'deki itlere söylüyorum. Eğer bu kadar canınızı seviyorsanız Kandil'den sıvışın, zamanı geliyor, Kandil'den sıvışın kaçın. Bu millete ödettiğiniz bu acının bedelini tek tek çekeceksiniz. Daha geçen hafta 60'a yakın teröristi etkisiz hale getirdi bizim evlatlarımız. Tek tek her yerde büyük bir mücadele ortaya koyuyorlar. Kim bu ülkenin birliğine, dirliğine, kardeşliğine, karşı bir adım ataya çalışırsa bilesiniz ki milletimizin iradesiyle beraber bunun bedeli onlara ödetilecektir."

- "Kılıçdaroğlu ne söylediğini biliyor ne de yaptığını"

Vatandaşlara CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun nasıl genel başkan olduğunu soran Soylu, vatandaşların "Kasetle oldu" yanıtı üzerine, "Kaseti kim yaptı?" sorusunu yöneltti. Vatandaşların "FETÖ yaptı" cevabını vermesi üzerine Soylu, şöyle konuştu:

"Peki bugünkü iş birliğinin anlamı nedir? Ya ortaktır, ya diyet ödüyor, ya da esirdir esir. CHP'li kardeşlerimize söylüyorum. Bu adam SSK'yı batırdı, CHP'yi de batıracak, sizi de yanlış istikamete sürüklüyor. Ne olursunuz bunun dediklerine uymayın. Bunun dedikleri ülkede fitneyi, fesadı ortaya koyabilmek için, bu ülkenin güçlü, zengin, özgür olmasını engelleyebilmek içindir. Ne söylediğini biliyor ne de yaptığını. 'Sanki uzayda yaşıyor' deyince alınmışlar. Bu memleketin PKK ile FETÖ ile mücadelesinde hiçbir katkı sunmayacaksın, ardından onların değirmenine can suyu taşıyacaksın."

Bakan Soylu, artık 5-6 saatlik çalışmayla Türkiye'nin yönetilemeyeceğine anlatarak, "Meclis kendi işini yapacak, hükümet kendi işini yapacak, yargı tarafsız ve bağımsız olacak ve Türkiye hedeflerine adım adım yürüyecek. Aksi takdirde kim iktidar olur biliyor musunuz? FETÖ iktidar oluyor, terörizm iktidar oluyor. Biz istiyoruz ki millet iktidar olsun, biz istiyoruz ki millet patron olsun, biz istiyoruz ki milletin mührü geçerli olsun." ifadesini kullandı.

(Sürecek)




İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu "AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti