İBB Başkanı Topbaş: Korkuyla, evhamla siyaset yapılamaz

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, korkuyla, evhamla, ideolojiyle siyaset yapılamayacağını söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, korkuyla, evhamla, ideolojiyle siyaset yapılamayacağını söyledi. Topbaş, “Bu milletin kardeşlik duygusunu kimsenin zedelemeye, ayrımcılık yapmaya hakkı yoktur. 15 milyona yakın olan bu şehir büyük bir ailedir." dedi.

Pendik Kurtköy Spor Kompleksi'nde düzenlenen toplu açılış törenine; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti İstanbul Milletvekili Erol Kaya ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende konuşan Topbaş, Pendik'in metrolardan en çok istifade eden ilçelerden bir tanesi olduğunu belirtti. Topbaş, “15 tane metro istasyonu geliyor. Pendik'in neresinde oturursa otursun yarım saatlik yürüme mesafesinde metro istasyonuna erişebileceksiniz. Hayalleri daha yetmez, öyle bir sevdaları yok. Yeşilbağlar, Pendik, Tavşantepe, Kaynarca, Çamçeşme, Kavakpınar, Orhangazi, Esenyalı, Fevzi Çakmak, Güllübağlar, Yaylalar, Sülüntepe, Sabiha Gökçek, Yenişehir, Çamlık mahallelerine metro istasyonu geliyor.” ifadelerini kullandı.

Korkuyla, evhamla, ideolojiyle siyaset yapılamayacağını söyleyen Topbaş, “Bu milletin kardeşlik duygusunu kimsenin zedelemeye, ayrımcılık yapmaya hakkı yoktur. 15 milyona yakın olan bu şehir büyük bir ailedir. Hep beraberiz ve bu toplumun üyeleriyiz. Farklılıklarımız bizim zenginliklerimizdir. Birbirimizi kabul etmek zorundayız. Her düşünceden, her kesimden, her inançtan olan insanlar bizim zenginliğimizdir. Nasıl olur da farklı görülür, ayrıştırılmaya çalışırız.” diye konuştu.

Geçmişte otobüslere takılan tutamakların 250 dolara alındığını belirten Topbaş, “Biz Türkiye’de 2 liraya yapıyoruz. Buna hangi bütçe dayanır. Adam sokakta bulsa bu parayı vermez. Bu İstanbulluların parası. Halamı bunları barındırıyorsunuz. Zihniyetleri bu. CHP 'En çok zarar eden belediye hangisi' diye önerge verdiler. Zannediyorlar ki İstanbul Belediyesi çıkacak. Çıka çıka kendi belediyeleri çıktı.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Topbaş ve protokol üyeleri, toplu açılış kurdelesini kesti.
CİHAN

"AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar DEM Partili belediye başkanı istifa etti Bülent Arınç: Özgür Özel benim kahramanımdır İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak Sarallar çetesine operasyon, çetebaşı gözaltında