Hrant'ın arkadaşları: Biz bitti demeden bu dava bitmez

Gazeteci-yazar Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin davanın duruşması öncesinde adliye önünde yapılan basın açıklamasında, Ermenice, Kürtçe ve Türkçe "Hepimiz Hrant'ız, hepimiz Ermeniyiz.

Gazeteci-yazar Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin davanın duruşması öncesinde adliye önünde yapılan basın açıklamasında, Ermenice, Kürtçe ve Türkçe "Hepimiz Hrant'ız, hepimiz Ermeniyiz." yazılı pankartlar açıldı. Açıklama sonunda, "Biz bitti demeden bu dava bitmez" sloganları atıldı.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in 19 Ocak 2007'de uğradığı silahlı saldırı sonrası açılan davanın, Yargıtay'da bozulmasının ardından 4. duruşmasına devam edildi. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek duruşma öncesi kendilerine 'Hrant'ın arkadaşları' adını veren bir grup, İstanbul Adalet Sarayı önündeki meydanda basın açıklaması yaptı.

ERMENİCE, KÜRTÇE VE TÜRKÇE DÖVİZLER AÇILDI

Açıklamaya katılanların, üzerinde Ermenice, Kürtçe ve Türkçe "Hepimiz Hrant'ız, hepimiz Ermeniyiz" yazılı siyah renkte döviz taşımaları dikkat çekti.

Agos Gazetesi Yazarı Karin Karakaşlı, davanın Yargıtay aşamasından sonrasının kamuoyunu tatmin etmesi gerektiğini söyledi. Cinayetin işlendiği günden bu yana yetkililerin ihmalleri olduğunu iddia eden Karakaşlı, "7 yıl kah suskunlukla, kah devlet içindeki kanatların birbirini işaret etmesiyle geçti. Gayet iyi biliyoruz ki bu, aslında malum devlet geleneğinin bir devamıdır. Ortada ortaklaşa işlenen bir suç olduğunu bilmenin ama onunla yüzleşmeyip, kurbanları labirentlerde dolandırma geleneğinin. O suçu, bir araç olarak kullanmanın. Bütün eski inkar edilen suçlardan güç almanın. Gerçek bir yüzleşmede varılacak yer, herşeyin üzerine bina edildiği devletin ta kendisidir." diye konuştu.

Taleplerinin açık ve net olduğunu belirten Karakaşlı, "Tetiğin arkasındaki nispet gibi terfi ettirilen bütün o eller bir an önce yargı önüne çıkarılmalı, yargılanması istenen kamu görevlilerinin tümü ile ilgili acil adımlar atılmalı, bu davanın hukuki değil siyasi olduğu gerçeğinden hareketle içinden geçmekte olduğumuz şu iki süreç kamuoyunu tatmin edecek biçimde yürütülmeli, dava devlet içindeki hesaplaşmalara kurban edilmemelidir."dedi.

Basın açıklamasının ardından grup, "Biz bitti demeden bu dava bitmez." ve "Hepimiz Hrant'ız, hepimiz Ermeniyiz." şeklinde slogan attı. Ardından da açıklamaya katılanlar, duruşmaya katılmak üzere adliyeye girdi. CİHAN

"AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar DEM Partili belediye başkanı istifa etti Bülent Arınç: Özgür Özel benim kahramanımdır İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak Sarallar çetesine operasyon, çetebaşı gözaltında