Hollandalı taraftarlar maç sonunda sokaklara döküldü

2014 FIFA Dünya Kupası B Grubu'nda Hollanda, Avustralya'ı 3-2 mağlup etti. Maç sonrası Hollanda taraftarları büyük bir sevinç yaşadı.Hollanda'nın ikinci tura çıkması ile birlikte sevinç yaşayan taraftarlar sokaklara döküldü. Rotterdam...

2014 FIFA Dünya Kupası B Grubu'nda Hollanda, Avustralya'ı 3-2 mağlup etti. Maç sonrası Hollanda taraftarları büyük bir sevinç yaşadı.

Hollanda'nın ikinci tura çıkması ile birlikte sevinç yaşayan taraftarlar sokaklara döküldü. Rotterdam Hofplein'de su havuzu etrafında toplanan Hollandalı taraftarlara ülkede yaşayan Türk, Fas ve Surinam kökenli gençlerin de eşlik etmesi Hofplein'i adeta karnaval yerine çevirdi. Rotterdam polisinin güvenlik önlemi aldığı kutlamalarda taraftarlar trafiği yola kapattı, doyasıya Hollanda'nın ikinci tur galibiyetini kutladı.

Rotterdam'daki kutlamalara katılan Mehmet Eser, Hollanda Milli Takımı'nın ikinci tura çıkmasını güzel bir tablo olarak değerlendirdi. Eser, "Brezilya'da Türkiye'nin olmaması oldukça üzücü. Hollanda'nın kupada olması ve ikinci tura yükselmesi bizi çok sevindirdi. Bu performans ile Hollanda yarı finale çıkabilir. Hollanda'nın yarı finalde Brezilya ile karşılaşmasını isterim." şeklinde konuştu.

Fas kökenli Hollanda vatandaşı Yousef Magdubi ise ikinci turun Hollanda için güzel bir sonuç olduğunu, bu başarının devamının geleceğini söyledi. Magdubi, "Güzel ve zevkli bir maç izledik. Hollanda, gerçekten güzel gollü bir maç sonunda iyi bir galibiyet aldı. Tebrikler Hollanda" dedi.

Yusuf Keskin isimli Türk vatandaşı ise, Hollanda'nın bu şekilde devam etmesi durumunda final oynayacağını söyledi. Keskin, "Hollanda ikinci tura çıktı. İnşallah bu gidişle kupayı alır. Zevkli ve çekişmeli bir maç izledik. Bu gidişle Hollanda kupayı kesin alır. Bravo Hollanda. Bu arada yaklaşık 80 milyonluk ülke olan Türkiye bu şampiyonada maalesef yok. Çok yazık, tam bir hayal kırıklığı." ifadelerini kullandı.

Hollandalı Jasmine ve Migael de, Hollanda'nın ikinci tura çıkmasından dolayı son derece memnun olduklarını, bunun devamının geleceğinin söyledi.

CİHAN

"AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti Bülent Arınç: Özgür Özel benim kahramanımdır Sarallar çetesine operasyon, çetebaşı gözaltında