"Hocaefendi'nin ikamet ettiği vakıf arazisinde hiçbir şahsın hissesi yok"

Bazı gazete ve internet sitelerinde yayınlanan yasa dışı yollarla kaydedilmiş ses kayıtlarında ortaya atılan bir iddia daha yalan çıktı.

Bazı gazete ve internet sitelerinde yayınlanan yasa dışı yollarla kaydedilmiş ses kayıtlarında ortaya atılan bir iddia daha yalan çıktı. Süleyman Hamit Müftigil’e ait olduğu iddia edilen ses kaydında, Müftigil’in Fethullah Gülen Hocaefendi’nin kaldığı arazi üzerinde hisse sahibi olduğu yolundaki sözlerinin gerçekle ilgisinin olmadığı anlaşıldı.

Hocaefendi’nin ikamet ettiği evin de üzerinde bulunduğu arazinin sahibi Altın Nesil İbadet ve İnziva Merkezi (Golden Generation Worship and Retreat Center) Başkanı Bekir Aksoy, 104 dönüm (26 akre) bir arazileri bulunduğunu ve bu arazinin de tamamının vakfa ait olduğunu söyledi. "Altın Nesil İbadet ve İnziva Merkezi dışında bu arazi ve üzerindeki evlerde hiçbir şahsın ya da kuruluşun en ufak bir hissesi yoktur." diyen Aksoy, Müftigil’in vakıfla herhangi bir irtibatının bulunmadığını söyledi.

Süleyman Hamit Müftigil adlı şahsı tanımadığını da belirten Aksoy, "Böyle bir şahsın ismini ilk defa sizler vasıtasıyla duyuyorum. Kendisini tanımıyorum." diye konuştu.

VAKFIN ARAZİSİ, 1993 YILINDA 230 BİN DOLARA SATIN ALINDI

Vakıf başkanı Aksoy, Hocaefendi’nin yaşadığı mekân hakkında da detaylı bilgi verdi. Aksoy, 104 dönüm arazinin 1993 yılında 230 bin dolar karşılığında New York ve çevre eyaletlerde yaşayan Türklerin yaz aylarında dinlenme ve eğitim amaçlı kullanımı için satın alındığını dile getirdi. "O dönemde arazi Beyaz Gül (White Rose) adlı vakfımız tarafından alındı." diyen Aksoy, 1998-1999 yıllarında Beyaz Gül ve Altın Nesil vakıflarının birleştirilerek bugünkü haline dönüştürüldüğünü açıkladı. Vakıf başkanı, geçtiğimiz 15 yıl boyunca arazi sahibinin Altın Nesil Vakfı olduğunun altını çizdi. Aksoy, "Burası bir vakıf arazisidir. Dolayısıyla arazi ve misafirhaneler üzerinde hiç kimsenin hissesi yoktur, olamaz." diye konuştu.

Fethullah Gülen’in, vakıflarında misafir olarak kaldığını aktaran Aksoy, "Hocaefendi hayatının farklı dönemlerinde kaldığı mekânlarda yaptığı gibi, burada da hassasiyetinden dolayı kendisini ziyarete gelen misafirlere yapılan ikramları düşünerek vakfa düzenli olarak bağışta bulunuyor." dedi. CİHAN

İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu "AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti