Hizmet'e yönelik hukuk dışı savcılık talimatı Meclis'e taşındı

Emniyet Terörle Mücadele Dairesi Başkanı Turgut Aslan'ın 30 ilin emniyet müdürlüklerine gönderdiği Hizmet'e yönelik hukuk dışı savcılık talimatı, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na (TBMM) taşındı. Hukuk dışı talimatlara...

Emniyet Terörle Mücadele Dairesi Başkanı Turgut Aslan'ın 30 ilin emniyet müdürlüklerine gönderdiği Hizmet'e yönelik hukuk dışı savcılık talimatı, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na (TBMM) taşındı. Hukuk dışı talimatlara siyasetçi, hukukçu ve aydınlar sert tepki gösteriyor.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın cevaplaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na yazılı soru önergesi verdi.

TANRIKULU'NUN YÖNELTTİĞİ SORULAR

-Terörle Mücadele (TEM) Dairesi Başkanı tarafından 23 maddelik bir 'Eylem Planı' oluşturulduğu iddiası doğru mudur? İddia doğru ise 30 ilin emniyet müdürlüklerine gönderilmiş midir?

-Eylem Planı hangi yasal dayanaklara göre oluşturulmuştur?

-30 ilin emniyet müdürlüklerine gönderilen söz konusu talimatla okul, yurt ve dershanelerdeki tüm öğrencilerin, geriye dönük 10 seneyi de kapsayacak şekilde, haklarında detaylı bilgi istendiği iddiaları doğru mudur?

-Ayrıca şirket, vakıf, dernek, okul ve yurtlarda çalışan tüm personelin, basın yayın kuruluşlarının, yurt dışındaki tüm okulların, dernek ve vakıfların, bankaların, yayın evlerinin, dergilerin, mağaza zincirlerinin arsa, emlak ve arazileri ile gelir getiren her türlü ticari faaliyetlerinin belirlenmesinin istendiği iddiaları doğru mudur?

-Yürütülen operasyonlarda hangi suç ve suç delilleri tespit edilmiştir? CİHAN

İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu "AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti Bülent Arınç: Özgür Özel benim kahramanımdır Sarallar çetesine operasyon, çetebaşı gözaltında