’Herkes O’nu Okuyor’ yarışmasında Akyazı birincisi gözleri görmeyen Hülya Bıçak

Peygamber Efendimiz’in (sas) hayatını daha iyi tanımak ve tanıtmak için yola çıkan Peygamber Yolu Derneği’nin düzenlediği ’Herkes O’nu Okuyor’ yarışmasında dereceye girenlere ödülleri törenle takdim edildi.

Peygamber Efendimiz’in (sas) hayatını daha iyi tanımak ve tanıtmak için yola çıkan Peygamber Yolu Derneği’nin düzenlediği ’Herkes O’nu Okuyor’ yarışmasında dereceye girenlere ödülleri törenle takdim edildi. Doğuştan gözleri görmeyen 22 yaşındaki Hülya Bıçak Akyazı birincisi oldu.

Hacı Kemal Erimez Öğrenci Yurdu Konferans Salonu'nda, anne Gülşah Bıçak’ın desteğiyle sınava katılan 22 yaşındaki görme engelli Hülya Bıçak, üç engelli çocuğunu Karapürçek ilçesinden Akyazı ilçesine getiren baba ihsan Güneş’e kadar herkesin yoğun ilgi gösterdiği yarışma 3 ayrı kategoride yapıldı. Ortaokul çocukları için Rahime Kaya’nın ’Efendiler Efendisi Hazreti Muhammed’, lise öğrencileri için Reşit Haylamaz’ın ‘Gönlümüzün Eşsiz Sultanı Efendimiz ’kitabı ve yetişkinler için ise Fethullah Gülen Hocaefendi’nin ’Sonsuz Nur’ serisinden dereceye girenlere farklı hediyeler verildi.

Kaybedeni olmayan yarışmaya Türkiye’de 2 milyon, Sakarya’da 22 bin kişi müracaat etti. Yarışmada, doğuştan görme engelli 22 yaşındaki Hülya Bıçak Akyazı birincisi oldu. Televizyonda ’Herkes O’nu Okuyor’ kampanyasını duyarak, internetten katıldığını ifade eden Hülya Bıçak (22), kaybedeni olmayan yarışmada çok şey kazandığını söyledi. Dereceye girenler; Efendimiz'in (sas) bilmediği birçok yönünü öğrenme ve bildiklerini tekrar etme imkânı kazandığını belirten Bıçak, "Türkiye'nin en büyük ihtiyacı manevi atmosfer, günümüz O’na (sas) muhtaçtır." şeklinde konuştu.

Üç kategoride yapılan yarışmada, ortaokullarda Furkan Kün birinci olurken, Hilmi Küçük ikinci ve Enes Usta üçüncü oldu. Hediyelerini iş adamı Ahmet Uluköylü takdim etti. Lise Kategorisinde ise Hacı Kemal Erimez Yurdu öğrencisi Enes Debreli birinci, Metin Eskin ikinci ve Sercan Kemik üçüncü oldu. Hediyelerini iş adamı ilahiyatçı yazar Cemalettin Ulu takdim etti. Yetişkinler gurubunda bayanlarda görme engelli Hülya Bıçak Akyazı birincisi, erkeklerde Mehmet Önlütürk birinci, Siraç Yücesoy ikinci ve Şükrü Cem Bozdağ üçüncü oldu. Hediyelerini Akyazı Devlet Hastanesi doktorlarından Burhan Gencer takdim etti. Mansiyon ödülleri de Karapürçek Mehmet Akif Ersoy lise birinci sınıf öğrencilerinden üç engelli kardeş Furkan, Buse ve Beyza Güneş’e Cumhuriyet Ortaokulu Müdürü Fatih Yılmaz takdim etti.

İlahiyatçı yazar Cemalettin Ulu, programda yaptığı konuşmada şunları ifade etti: ”Ümmetine acıma ve şefkat konusunda en fazla öne çıkan Allah elçisi ise şüphesiz son Peygamber ve alemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed’dir (sas). Ve yine O’nun (sas) ümmetine karşı merhameti, o dereceye ulaşmıştı ki vefat ederken de ümmetinin hasreti üzerine ruhunu teslim etmişti. Peygamber Efendimiz (sas) doğumu ile birlikte Allah’a imanı, kulluğu, ahlakı, edebi, emaneti ve emin olmayı, vefakârlığı, hakkı ve haklının yanında olmayı ve yetimleri himaye etmek gibi birçok önemli davranışı insanlığa göstermiş ve öğretmiştir. İnsanlık, O’nun (sas) sayesinde içine düşmüş olduğu küfür ve dalâletin o korkunç girdabından kurtulmuş, hakikati görmüş. Kendi dönemindeki emir ve yasakları tekrar günümüzde de uygularsak, kurtuluş O’ndadır (sas).“ CİHAN

"AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti Sarallar çetesine operasyon, çetebaşı gözaltında Bülent Arınç: Özgür Özel benim kahramanımdır