Her 10 saniyede dünyada bir kişi sigara nedeniyle hayatını kaybediyor

Verilere göre dünyada her yıl 4 milyon kişinin sigaraya bağlı bir hastalık yüzünden ölüme maruz kaldığını söyleyen Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr.

Verilere göre dünyada her yıl 4 milyon kişinin sigaraya bağlı bir hastalık yüzünden ölüme maruz kaldığını söyleyen Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Adem Dirican, 2030'da bu sayının yılda 10 milyona çıkmasının beklendiğini belirtti.

9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü nedeniyle açıklama yapan Medical Park Samsun Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dirican, Türkiye'de de yaklaşık 20 milyondan fazla kişinin içtiği sigara sebebiyle trafik kazalarında 10 kat fazla canın kaybolduğuna dikkat çekti. Sigarayla tek başına mücadele etmeye kalkışanların genel anlamda çok fazla yol alamadığını ifade eden Adem Dirican, “İstatistikler de sigara içicilerinin yüzde 90'ının sigarayı bırakmak istemesine rağmen başarılı olamadığını gösteriyor. Oysa profesyonel yardım alanlarda bu oran yüzde 35'lere kadar çıkıyor. Özellikle hamile olan anne adayları çocuğuna zarar verme korkusu ile sigara içmeyi hemen bırakabiliyor ve bu durum baba adayları için de geçerli, babalık hissi kişide sigarayı bırakmalıyım hem kendime hem de çocuğuma zarar vermemeliyim düşüncesini yaratıyor. Sigara içen annenin bebeğinin daha düşük ağırlıklı ve daha erken doğduğu, sigara içen hamilelerde düşük riskinin fazla olduğu, bebeğin vücut ve beyin gelişiminin geri olabileceği bilimsel olarak kanıtlanmış durumda ve bu durumu tüm sigara içen anne adayları bilmeli ve sigarayı biran önce bırakmalı.” dedi.
CİHAN

"AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak Bülent Arınç: Özgür Özel benim kahramanımdır DEM Partili belediye başkanı istifa etti Sarallar çetesine operasyon, çetebaşı gözaltında