Hentbol: 2016 Kadınlar Avrupa Şampiyonası Elemeleri

- A Milli Kadın Hentbol Takımı'nın Ankara'daki kampı başladı

ANKARA (AA) - A Milli Kadın Hentbol Takımı, 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri 6. Grup'ta, Danimarka ve Rusya ile yapacağı karşılaşmalar için Ankara'da kampa girdi.

Başkentte 20 Mayıs Cuma gününe kadar çalışacak milliler, Danimarka ile 1 Haziran'da Rize'de yapacağı karşılaşma öncesi 23 Mayıs'ta bu şehre gidecek. Milliler gruptaki son maçında 5 Haziran'da, Krasnodar kentinde Rusya ile karşılaşacak.

Türkiye grupta daha önce oynadığı maçlarda deplasmanda Danimarka'ya 28-19, Portekiz'e 24-23, sahasında da Rusya'ya 44-30 kaybetmişti. Ay-yıldızlılar, Portekiz ile sahasında yaptığı ikinci karşılaşmayı ise 37-31 kazanmıştı.

Milliler, 6. Grup'ta 2 puan ve averajla üçüncü sırada bulunuyor.

Başantrenör Hikmet Vurgun yönetimindeki A Milli Takım'ın aday kadrosunda şu sporcular yer alıyor:

Kaleci: Sara Keçeci (Danimarka), Sevilay İmamoğlu Öcal (Muratpaşa Belediyespor), Merve Durdu (Üsküdar Belediyespor)

Sol kanat: Fatmagül Sakızcan (Kastamonu Belediyespor)

Sağ oyun kurucu: Fatma Atalar (İzmir Büyükşehir Belediyespor), Betül Yılmaz (Zağnosspor), Merve Adıyaman (Üsküdar Belediyespor), Yeliz Yılmaz (Kastamonu Belediyespor), Olha Vashchuk (Ardeşen Gençlik)

Orta oyun kurucu: Aslı İskit (Muratpaşa Belediyespor), Sabiha Gündoğdu (Anadolu Üniversitesi), Serpil İskenderoğlu (Kastamonu Belediyespor)

Sol oyun kurucu: Diğdem Hoşgör (Muratpaşa Belediyespor), Duygu Aydoğan Soysal, Yeliz Özel, Elif Sıla Aydın (Yenimahalle Belediyespor)

Sağ kanat: Yağmur Toprak, Yasemin Güler (İzmir Büyükşehir Belediyespor), Esin Sağdıç (Muratpaşa Belediyespor)

Pivot: Ceren Demirçelen (Kastamonu Belediyespor), Nurceren Akgün (Yenimahalle Belediyespor), İrem Köseler (Muratpaşa Belediyespor).



Arnavutköy'de kura öncesi fiyatlar arttı Kılıçdaroğlu ve Akşener'den sonra Karamollaoğlu da Sudan liderinin oğlu Ankara'da toprağa verildi Krefeld’de tarihi gün: Açıktan ilk ezan okundu İliç'teki kayıp işçilerden ikisi daha ölü bulundu Enerji şirketlerinden motorin ve benzine gizli zam